Select Page
  • S’estan portant a terme actuacions per adequar les platges alteanes de cara a Setmana Santa. Cal destacar la recuperació la senda de la platja de Cap Negret i la platja de l’Espigó, així com la reparació de la passarel·la de fusta del Passeig Sant Pere.
  • En dates pròximes s’iniciaran les obres de Cap Blanch, en la carretera de l’Albir, la redacció del projecte està finalitzada i l’expedient administratiu es troba en fase de contractació

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, ha informat sobre diverses obres de millora i condicionament de platges i façana marítima que s’estan portant a terme en estos moments a la nostra localitat. Moltes d’estes actuacions són el resultat dels acords entre Costes i l’Ajuntament d’Altea per tal de restablir la zona costanera d’Altea al seu estat original després dels efectes dels passats temporals de desembre i gener.

Entre estes obres s’han finalitzat els treballs de restauració de la passarel·la de fusta del Passeig Sant Pere que ja està oberta per al pas dels vianants.

Per altra banda, s’està portant a terme el projecte de recuperació i regeneració a la senda de la platja de Cap Negret. Des de l’equip de govern es mostren molt satisfets per l’acord al que els veïns i Costes han arribat, amb la mediació de l’Ajuntament d’Altea. En esta platja s’està reconstruint la zona i reparant els danys provocats pel temporal que havia abocat a determinades propietats privades a la desprotecció front a una altra tempesta. Estes actuacions inclouen la construcció de l’escullera i el passeig, la senda peatonal de la platja, a més de la millora de tot l’entorn que no sols protegiran les propietats privades, que han cedit l’ús de part de la seua propietat, sinó que servirà per al goig públic d’aquella zona.

També s’està portant a terme la neteja i recuperació de la platja de l’Espigó mitjançant l’anivellat de la grava de cant rodat. Amb esta actuació s’adequarà la platja de cara a Setmana Santa i l’estiu. A més, des de la regidoria d’Infraestructures s’ha sol·licitat la inscripció per tal que la nova platja de l’Espigó forme part del cens de platges de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, i com és habitual en dates prèvies a Setmana Santa, des de la regidoria de Platges, que encapçala Roque Ferrer, s’està portant a terme l’adequació de tota la costa alteana de cara a este període vacacional. S’està anivellant la grava de cant rodat amb recursos municipals, i la posada a punt dels llavapeus, així com la substitució dels jocs infantils que han complit ja la seua vida útil, amb l’ajuda de la Conselleria.

Ferrer ha posat l’accent en la importància de la utilització dels recursos municipals, dins del domini marítim-terrestre estatal, ‘’perquè som un municipi predominantment turístic i és de força major anivellar el perfil de la majoria de les platges d’Altea per a captivar el turisme, donat que el Ministeri de Medi Ambient, a través del servei de Costes, sols ha destinat recursos, en este aspecte, per a la platja de l’Espigó’’. Ferrer afegia que ‘’estos recursos municipals que s’utilitzen en les platges, i no ens toca, òbviament no es podran utilitzar per a millorar altres bandes del municipi’’.

Finalment, Roque Ferrer, també ha destacat que en dates pròximes s’iniciaran les obres de Cap Blanch, en la carretera de l’Albir, perquè la redacció del projecte està finalitzada i l’expedient administratiu es troba en fase de contractació, la qual serà més lenta, per qüestions legals, que la utilitzada per a dur a terme l’obra de restauració d’una zona afectada en Mascarat, que va començar el passat divendres 31 de març.

Pin It on Pinterest