Select Page

La Conselleria d’Educació impulsa l’acreditació de les competències professionals per certificar la experiència laboral

L’Ajuntament d’Altea, a través de la seua Regidoria de Foment de l’Ocupació, regida per Maria Antonia Laviós, ha mantingut un primer contacte amb els responsables de les associacions empresarials d’Altea per tal de donar a conèixer el tràmit per poder certificat la nostra experiència laboral a aquelles persones que no disposen cap certificació oficial.

Aquest procediment és molt senzill de fer, qualsevol persona el pot iniciar mitjançat aquest enllaç:  https://ceice.gva.es/es/web/cualificaciones-profesionales

“Des del nostre departament de Foment de l’Ocupació, hem detectat la necessitat que tenen moltes persones de fer valdre la seua experiència professional adquirida al llarg de la seua vida laboral. Ens trobem amb molts casos en els quals no  poden aportar cap acreditació oficial del seu curriculum i això significa un impediment per poder accedir a llocs de treball corresponents a la seua capacitació real ”, declarava Maria Antonia Laviós.

Aquesta procediment és especialment indicat per a persones que:

  • Han abandonat els seus estudis per a incorporar-se al mercat laboral i han aprés la seua professió al seu lloc de treball.
  • Han realitzat activitats no remunerades que li han permès adquirir competències del mercat laboral
  • S’han format per vies de formació no formals o no reglades.

Els tècnics de Conselleria són els qui avaluaran i faran un diagnòstic per aconsellar com obtenir la certificació de la nostra capacitació professional. Per exemple, si s’ha treballat molts anys d’administratiu, o de cuiner i no es disposa de títol que així ho acredite, n’hi ha l’oportunitat d’obtenir-lo.

El resultat final del procediment és l’obtenció d’un Certificat de Professionalitat que te la seua equivalència en el Sistema Nacional de Qualificacions Professionals i que es pot consultar ací: https://incual.educacion.gob.es/bdc

“Tenim una oportunitat que no podem deixar passar per ajudar a les persones a obtindre un treball d’acord amb la seua capacitació professional i expectatives per ajudar a professionalitzar el mercat laboral. Des del nostre departament de Foment de l’Ocupació estem a la vostra disposició en tot allò que necessiteu al respecte. Agrair la participació i implicació de l’empresariat”, finalitzava la regidora.

Pin It on Pinterest