Select Page

El reinici de l’actuació tindrà lloc passat el període estival.

L’Ajuntament d’Altea ha licitat novament l’actuació de renovació d’infraestructures hídriques i sanejament al Poble Antic, concretament a la zona del Portal Vell i al carrer Sol. Així ho informa l’edil d’Infraestructures i Cicle Hídric, Diego Zaragozí, que explica que, “per diversos motius les obres donaran inici passat el període estival”.

Estes obres de millora, l’objectiu principal de les quals és eliminar els problemes de salubritat i humitats que pateixen els veïns del Portal Vell i carrer Sol, a causa de l’antiguitat i el deteriorament de les infraestructures subterrànies, començaven a principis de l’any passat. Després d’abandonar-les per part de l’empresa concessionària Categor, l’Ajuntament ha hagut d’afrontar múltiples vicissituds fins a poder dur a terme una nova concessió de l’obra. Com així recorda Zaragozí.

“La negociació ha sigut àrdua per aconseguir que Categor es desvincule del dret que tenia sobre l’obra i una vegada s’ha aconseguit alliberar-la, s’ha hagut de refer el projecte i revaloritzar-lo per poder tornar-lo a licitar. A causa de les noves circumstàncies econòmiques actuals de pujada de preus, s’ha hagut d’augmentar el pressupost”; detalla el responsable municipal d’Infraestructures.

Diego Zaragozí ha avançat que, “atès que la segona fase d’esta actuació prevista per al carrer Alacant, i per a la qual també existia consignació, estava també en marxa, s’ha decidit unir les dos obres, la del Portal Vell i Carrer Sol amb la del carrer Alacant”.

Acabat el període de presentació de propostes i valorades, serà la mercantil “Levantina Ingeniería y Construcción S.L”. la que execute les obres dels dos projectes, ara units en un. El cost total de les obres ascendeix a 1.055.719,28€, dels quals la Diputació d’Alacant assumeix 639.725,90€ i la resta serà aportada per l’Ajuntament.

“Estem contents perquè l’empresa concessionària és una empresa amb solidesa reconeguda i entenem que no tindrem problemes per fer l’obra. Ara estem en contacte amb la mercantil per establir l’inici de l’actuació. És una actuació d´uns 6 mesos de durada i creiem que el millor és fer-la al setembre o octubre; a més que hi ha un informe de la concessionària municipal de l’aigua que aconsella dur a terme l’obra finalitzat l’estiu perquè es produiran talls puntuals del subministrament d’aigua”. Ha matisat el regidor.

“Lamentem profundament totes les molèsties ocasionades al veïnat durant estos mesos d’aturada de les obres. El propòsit principal de l’Ajuntament ha sigut solucionar els problemes que s’han donat amb la màxima celeritat possible i el temps per a les obres públiques de vegades és més lent del que voldríem”; ha declarat Diego Zaragozí, edil d’Infraestructures i Cicle Hídric.

 

Pin It on Pinterest