Select Page

La 31 Edición de la Regata de Invierno 200 millas a2 del Club Náutico de Altea daba comienzo ayer con su presentación oficial ante los medios.  El equipo organizador de la regata comparecía en rueda de prensa en la sala de patrones del Club Náutico de Altea.

La presentació oficial comptava amb l’assistència de Pére Barber, regidor d’Esports de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí, Regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Miguel Lorente, vicedegà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, Antonio Escribano, President del Comitè Organitzador, Marí Gil, President del Comitè de Regates del Club Nàutic Altea. I Alvaro Arroyo, Director Esportiu i coordinador de seguretat del Club Nàutic Altea.

L’acte començava amb el lliurament del diploma al guanyador de la primera Edició del Concurs del Cartell Oficial de les 200 milles a 2, l’estudiant de Belles Arts Javier López Ruiz, que va guanyar amb la seua proposta “De costa a costa”, una enginyosa fotografia que reflecteix el recorregut de la regata Altea-Eivissa-Altea.

El Regidor de Cultura, Diego Zaragozí, agraïa la posada en marxa d’aquest concurs ja que “és una oportunitat que la societat alteana conega el que s’està fent des de la Facultat de Belles Arts”. Miguel Lorente, vicedegà de la Facultat, per la seua banda, reconeix estar molt satisfet amb aquesta primera edició i felicita el Club Nàutic d’Altea per impulsar aquesta iniciativa. “Tenir la possibilitat que els nostres alumnes puguen tocar el món real és importantíssim perquè la seua formació siga completa”.

Un total de 37 embarcacions seran les que finalment participen en la 31 edició de la regata 200 milles a2. La regata, que partirà el proper divendres dia 3 de març a les 12:00 del migdia des del Club Nàutic Altea, recorrerà els 200 milles compreses entre Altea-Eivissa-Altea. Com ha explicat Antonio Escribano, president del Comitè Organitzador, les embarcacions iniciaran la navegació des de la vila blanca per vorejar Eivissa per estribord, deixar Formentera per estribord i tornar a Altea. Està previst que a partir del dissabte 4 de març a la vesprada-nit comencen a arribar els primers participants.

Hi haurà representants de diferents parts d’Espanya; Catalunya, València, Balears i Múrcia estaran representades. De la totalitat de vaixells inscrits, 7 pertanyen al Club Nàutic d’Altea.

El Club Nàutic Altea posarà a disposició dels regatistes dos vaixells d’acompanyament, un d’ells amb un metge a bord, que realitzaran el recorregut al costat de la flota. També hi haurà diferents punts de control situats a les illes d’Eivissa i Formentera. A més, la regata està supervisada pel servei de salvament marítim de València.

Com indicava el director esportiu del CN Altea, Álvaro Arroyo, “enguany hem volgut incrementar el nivell de seguretat i hem adquirit l’última tecnologia en dispositius mòbils via satèl·lit”. Per tal de no dependre de cobertura mòbil ni de ràdio, les dues embarcacions de seguiment de la regata, el Vagabundo i el Pura Vida, portaran cadascun un dispositiu Iridium de telefonia satèl·lit.

Per la seua banda, Pere Barber, regidor d’Esports, ha mostrat el suport de l’Ajuntament a esta regata que supera ja les tres dècades de celebració, ‘’i que és un dels atractius més destacats de l’oferta esportiva nàutica i turística del nostre municipi’’.

Per tal d’apropar la competició als aficionats, el Club Nàutic d’Altea posarà un catamarà amb capacitat per a 100 persones que partirà el divendres des de l’estació de combustible, al varador, a les 11:30 hores. Posteriorment, la regata es podrà seguir en temps real a Internet a través de la pàgina web del Club Nàutic d’Altea www.cnaltea.com. Tots els vaixells participants portaran instal·lat un sistema GPS per tal de poder realitzar el seguiment via satèl·lit. L’empresa Trac-Trac que gestiona aquests dispositius té la seu a Copenhaguen, Dinamarca, una empresa de reconegut prestigi a nivell internacional que gestiona el seguiment dels millors esdeveniments esportius. La competició també es podrà seguir des dels dispositius mòbils en les apps TracTrac per Android i per IOS. També es podrà seguir tota l’actualitat de la regata en xarxes socials a través del hashtag # 200millasa2 i al facebook @cnaltea.

Pin It on Pinterest