Select Page

Les jornades sobre innovació municipal, Terra Innovadora, han començat aquest matí al centre Social d’Altea. El primer tinent d’alcalde d’Altea, Diego Zaragozí, ha sigut l’encarregat d’inaugurar-les junt Sonia Tirado, directora general d’Innovació de la Generalitat Valenciana i Diego Gómez, alcalde d’Alzira i vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. Aquesta trobada, que durarà dos dies, està organitzat per la FVMP i la Direcció General d’Innovació de la Generalitat Valenciana.

Es tracta del segon any de la convocatòria d’aquestes jornades (les primeres van ser a València i Alacant) que estan dirigides a tot el personal dels ajuntaments –càrrecs electes i personal tècnic–, a fi d’identificar els principis fonamentals de la innovació en l’àmbit municipal comptant amb diferents experiències de diferents territoris. La jornada seguirà en el dia de hui i finalitzarà demà dimecres 19, i compta amb un interessant programa que servirà per a l’intercanvi d’experiències municipals.

“Em sent afalagat que Altea siga amfitriona d’aquestes jornades, és la prova que el nostre municipi segueix la línia de la innovació, com per exemple: som la primera destinació turística intel·ligent de menys de 50.000 habitants de tot l’estat espanyol, tenim una de les oficines de projectes europeus més importants del País Valencià i,  tenim la primera oficina d’orientació laboral” assenyalava Diego Zaragozí, i afegia: “la gent s’ha mentalitzat del camí que cal seguir, un camí on la sostenibilitat lligada a la innovació van juntes de la mà de la participació. Un camí que va enfocat a fer més fàcil, còmode i saludable la vida dels nostres veïns i veïnes”.

El Centre Social d’Altea s’ha convertit aquests dies en una àgora en el qual conéixer i entendre diferents casos d’èxit innovadors en diferents àrees de gestió municipal que poden servir per als ajuntaments.

Per part seua, Sonia Tirado, directora general d’Innovació de la Generalitat Valenciana, ha declarat: “estem en una transició verda i social que afecta les vides de les persones, un principal factor al qual han de dirigir-se les nostres actuacions, hem de realitzar polítiques d’innovació i solucions innovadores per a abordar els problemes amb unes perspectives diferents, perquè els nostres municipis no estiguen ancorats en un model antiquat. Estem parlant de tres claus principals, la innovació ha de ser planificada amb un disseny de les actuacions, s’ha de fer al costat d’altres administracions i la innovació no es pot fer a qualsevol preu, ha de tindre un impacte positiu”.

Diego Gómez, alcalde d’Alzira i vicepresident de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies ha explicat que els municipis han de treballar en els següents factors: “per a treballar en la línia de la innovació, hem de centrar-nos en un canvi de discurs d’empreses a municipis, treballar en una creació d’una comunitat energètica social, innovar en l’àmbit de la cultura, treballar en ciberseguretat i en les nostres agendes urbanes de 2030”.

Les jornades han tractat hui sobre les comunitats energètiques locals i la gestió cultura innovadora. Demà, dimecres, es parlarà de la importància de la innovació en la gestió de projectes europeus i la regeneració de barris mitjançant l’economia creativa. També es tractarà la gestió de residus urbans, la ciberseguretat i l’urbanisme innovador, amb la intervenció d’Imma Orozco, secretaria autonòmica de Política Territorial, Urbanisme i Paisatge.

Pin It on Pinterest