Select Page

Una paella de mussola amb carxofa i floricol, elaborada a la plaça de l’Ajuntament, va donar inici ahir a les primeres jornades gastronòmiques que es celebraran al llarg de 2017, emmarcades en les activitats del 4t Centenari, i amb l’objectiu de potenciar el turisme gastronòmic. Dos-cents comensals van poder assaborir gratuïtament este plat típic de la gastronomia alteana, que va elaborar el cuiner, Vicent Orozco, del restaurant el Cantó del Palasiet. Una activitat que també va tenir la seua vessant solidària, amb la donació de 30 racions al Centre de Menors, per iniciativa de la regidoria de Comerç. A més, la paella es va cuinar alhora que es retransmetien en directe els programes de Ràdio Altea, La Memòria Líquida i l’Informatiu 13:30h., amb la participació de la regidora de Comerç i Turisme, Anna Alvado i els restauradors Juan Abril i José Ignacio Sánchez, del restaurants Juan Abril i Racó de Toni, respectivament.

Des de hui, i fins el dia 26 de febrer, es celebrarà la ruta gastronòmica ”El plat de calent” que enceta les quatre jornades gastronòmiques que la regidoria té previst organitzar durant l’any 2017. La ruta compta amb la participació dels establiments: Ca Toni, Frontón Playa, Juan Abril, Racó de Toni i El Gallet, que oferiran menús amb plats tradicionals de la gastronomia local elaborats amb ingredients típics d’Altea com el putxero amb pilotes, arròs amb fesols i naps, guisat de polp i caldero de peix, entre d’altres.

El menú, amb preus que oscil·len entre els 22 i els 28 euros, només s’oferirà al migdia i durant tots els dies que dure la jornada. Els clients votaran el plat, el servei, el menú i la millor presentació durant les jornades i sobre aquesta votació es lliurarà un diploma al restaurant millor valorat. A més, entre tots els comensals que participen en aquesta ruta es sortejarà un viatge de cap de setmana.

La regidoria de Comerç ha editat un fullet informatiu en què es detallen cada un dels menús, direcció i fotografia dels establiments participants. Per tal de promocionar les bondats de la gastronomia local, el fullet serà distribuït en diferents localitats de la comarca com Benidorm, l’Alfàs del Pi, Polop de la Marina, La Nucia i Callosa d’en Sarrià.  

Pin It on Pinterest