Select Page
  • 63 originals concorren a la primera edició 

La resposta dels autors i els investigadors als Premis Altea que l’Ajuntament d’Altea ha convocat, en col·laboració amb Aila Edicions, la Fundació Caixaltea i l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, ha superat totes les expectatives. S’han presentat un total de 63 originals en les modalitats de Literatura Infantil i Juvenil, Novel·la i Prosa Creativa i Assaig i Investigació. Per apartats, el premi amb major quantitat de treballs participants és el Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, amb un total de 32 títols. Al Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa concursen un total de 19 originals. Per últim, al Premi Francesc Martínez i Martínez d’Assaig i Investigació concorren 12 treballs.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí, el president de la Fundació Caixaltea, José Miguel Cortés, i el director de Publicacions i Investigació de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, Joan Borja, han comparegut per expressar la satisfacció per la nodrida i càlida resposta del món de la investigació i de les lletres valencianes a aquesta convocatòria que l’Ajuntament d’Altea ha llançat, coincidint amb el 400 Aniversari de la Carta Pobla, i amb la voluntat de projectar, promocionar i consolidar els creadors i els investigadors contemporanis. Tots tres han valorat que, amb els Premis Altea de Literatura i Investigació, Altea aconsegueix reforçar una imatge que la consolida com un referent meridional valencià en la cultura, la investigació i la literatura.

Les seixanta-tres obres presentades a concurs són majoritàriament procedents de pobles i ciutats valencianes (19 d’Altea, 8 de la ciutat d’Alacant, 4 de València i 18 d’altres municipis valencians), però també n’hi ha que s’han presentat des Catalunya (9), des de les Illes Balears (4) o des d’Itàlia (1).

En la mateixa conferència de premsa s’han donat a conéixer els membres dels jurats d’aquests primers Premis Altea de Literatura i Investigació . El Jurat del Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil serà integrat per Artur Ahuir (Acadèmia Valenciana de la Llengua), M. Àngels Francés (directora del Departament de Filologia de la Universitat d’Alacant) i Francesc Gisbert (investigador i autor de literatura infantil i juvenil). Per la seua part, el Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel·la i Prosa Creativa serà resolt per Josep Martines (Acadèmia Valenciana de la Llengua), Anna Esteve (Universitat d’Alacant) i Víctor G. Labrado (escriptor i novel·lista). Per últim, el Jurat del Premi Francesc Martínez i Martínez d’Assaig i Investigació l’integraran Emili Casanova (Acadèmia Valenciana de la Llengua i Universitat de València), Feliciana Sala (Universitat d’Alacant) i M. Ángeles Abellán (Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert i Universitat Miguel Hernández).

Pin It on Pinterest