Select Page
  • A través de deu jornades, i de la mà de la dietista-nutricionista i professora de la Universitat d’Alacant, Ana Zaragoza, les persones que assistisquen aprendran a planificar el seu menú saludable així com altres aspectes de l’alimentació

Beatriu Nomdedeu, regidora de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, ha presentat este matí la programació de l’activitat ‘’Alimentació i Sostenibilitat’’ que organitza des d’estes regidories i que tindrà lloc al llarg de tot l’any, dirigida a la població en general interessada en millorar els seus hàbits alimentaris. La regidora ha estat acompanyada per Ana Zaragoza, dietista-nutricionista i professora de la Universitat d’Alacant, i que serà l’encarregada de dirigir i presentar cadascuna de les jornades.
 
Per a la regidora el projecte ‘’neix de la il·lusió de crear una consciència alimentària saludable i sostenible. Tenim com a objectiu formar una societat conscient de la seua alimentació i amb aquestes deu jornades el que es pretén és dotar de ferramentes per a que tinguem més coneixement sobre una correcta alimentació. També es tractarà sobre la qualitat  dels aliments i la seua obtenció i els canals de comercialització’’. 

La primera de les jornades tindrà lloc el dia 24 de febrer, a la Casa de Cultura, de 19 a 20:30 hores, i abordarà les ‘’Bases d’una alimentació saludable i sostenible’’, l’entrada es lliure i no cal inscripció prèvia. Les següents ponències es celebraran l’últim divendres de cada mes, unes a Altea i altres a Altea la Vella, en el mateix horari, a excepció del mes d’agost que no hi haurà conferència i desembre que s’avança al dia 15 per no coincidir amb les dates del Nadal. Com ha explicat la regidora, s’han programat conferències tant a Altea com a Altea la Vella, ‘’per tal de fer arribar la informació de l’alimentació i la sostenibilitat al màxim nombre de persones possible’’.

Per la seua banda, la directora del projecte, Ana Zaragoza, ha detallat la temàtica d’este ample programa de tallers que tindran un caràcter ‘’eminentment pràctic i el que volem és que els assistents participen de forma activa en cadascuna de les xerrades, on parlarem l’alimentació en tot el cicle vital, des de la infància fins la maduresa’’. En este sentit, el seminari del mes de març estarà dedicat a l’alimentació en la infància i el del mes d’abril a alimentació i menopausa. ‘’Volem dotar de coneixement tant de les bases d’una alimentació saludable i sostenible, com que identifiquen les conseqüències d’uns mals hàbits alimentaris i com poder corregir-los, el que vorem al seminari del mes de maig amb ‘Mites i errors de l’alimentació’; així com tractar les patologies més prevalents com la diabetis, el colesterol, la hipertensió arterial o el càncer (seminaris dels mesos de juny i juliol)’’. 

Ana Zaragoza també ha destacat el seminari dedicat a conèixer realment el que estem menjant a través de l’etiquetatge nutricional dels productes, aprenent així a elegir de forma racional i coherent i que tindrà lloc al mes de setembre. ‘’Alimentació i felicitat’’ serà la temàtica del mes d’octubre i la dieta mediterrània i la cultura gastronòmica la del mes de novembre. L’activitat acabarà amb una sessió dedicada a la planificació de menús saludables, ‘’els participants a les sessions hauran adquirit els coneixements fonamentals i bàsics i podran planificar un menú adequat, saludable i sostenible adaptat a les necessitats de cada persona’’, concloïa Ana Zaragoza.

Pin It on Pinterest