Select Page

Ambdues iniciatives formen part de la programació de la regidoria d’Igualtat, en col·laboració amb Creu Roja Altea, per al primer semestre de l’any.

La regidoria d’Igualtat ha anunciat la posada en marxa de dues iniciatives destinades, en un cas, al suport en la recerca de l’ocupació per a dones i en l’altre, a cura de la salut física i emocional de la dona.

La presentació d’estes activitats ha comptat amb la participació de l’edil d’àrea, José Luis León Gascón; la tècnica municipal d’Igualtat, Natividad García i la coordinadora de Creu Roja Altea, Inmaculada Martínez, que han coincidit a ressaltar l’èxit de les passades edicions de les dues iniciatives. Cosa que ha portat la regidoria i la Creu Roja Altea a seguir apostant i millorant-les.

Els tallers de suport en la recerca de feina per a dones, l’edició dels quals és la tercera, van dirigits a 15 dones aturades de la localitat, en edats compreses entre els 18 i 65 anys que figuren al LABORA com a demandants d’ocupació.

Es tracta de dues activitats on se’ls facilitaran eines per millorar l’Ocupació i també Competències Digitals per a la recerca de feina.

Segons les dades aportades per García, el taller d’Eines per millorar l’Ocupació té una durada de 40 hores i es desenvoluparà entre el 13 i el 23 de febrer, en horari de 9:15 a 13:45h, al Centre Social. I el segon dels tallers el de Competències Digitals per a la recerca de feina tindrà lloc del 24 de febrer a l’1 de març, en aquest mateix horari i s’impartirà a l’Aula d’Informàtica de la FPA.

“Estos tallers, a més de proporcionar eines a dones aturades amb l’objectiu de facilitar-ne l’accés a l’ocupació, serveixen per crear xarxes entre elles i reduir les bretxes digitals que tenen moltes dones a l’hora d’afrontar la realitat del dia a dia , especialment de la recerca de feina”; ha indicat Natividad García, tècnica de làrea municipal dIgualtat.

Les dones interessades a assistir a estos tallers s’han de preinscriure abans del 9 de febrer a la regidoria d’Igualtat al mail igualtat@altea.es  o a la Creu Roja Altea a monica.salmeron@cruzroja.es

A més, al codi QR dels fullets informatius es pot descarregar el formulari de preinscripció. Una vegada tancat el període de preinscripció, Creu Roja farà una entrevista a les interessades per determinar-ne la idoneïtat per a l’assistència.

En el cas del programa d’Hàbits Saludables per a dones, es tracta d’uns tallers que començaran al febrer i conclouran al juny i se celebraran els dimecres en horari de 9:30 a 11:30h. Així ho ha explicat Inmaculada Martínez, que ha apuntat que, “per a Creu Roja la Igualtat és una de les línies estratègiques de tots els seus plans, però especialment al Pla d’Ocupació i Pla d’Intervenció Social són bàsiques i es desenvolupen a través de programes com estos i a través de mesures a la resta de Plans”.

En el cas concret del programa d’Hàbits Saludables és el segon any que es realitza i “arriba per cobrir una necessitat que tenim les dones de cuidar-nos nosaltres mateixos i pensar en nosaltres”; ha matisat Martínez.  La salut es basa en dues necessitats, la salut física per a la qual es realitzaran caminades tots els dimecres de 17 a 18:30h, obertes a la població en general i el punt de trobada del qual serà la seu de Creu Roja a Altea, c/ Consell , 6 i s’impartiran xerrades sobre alimentació saludable per exemple.

Però també el Programa contempla el treball de la salut emocional -l’autoestima, la gestió d’emopciohnes, la comunicació amb els altres, l’oci- i de manera transversal es treballarà de la igualtat d’oportunitats i aquesta activitat estarà oberta a la població en general i tindrà lloc el segon dimecres de cada mes.

Per participar al programa d’Hàbits Saludables, destinat a 15 dones d’entre 18 i 70 anys, cal cursar petició a igualtat@altea.es  a abeltranc@cruzroja.es  o enviant un watsapp al 627410219.

La totalitat de tallers són gratuïts per a les assistentes i des de la regidoria d’Igualtat i Creu Roja s’anima les dones a participar en aquestes iniciatives que tenen com a únic propòsit el suport en la recerca de l’ocupació i el foment d’hàbits saludables.

Pin It on Pinterest