Select Page

Dijous passat tenia lloc la cloenda del segon cicle ‘’Altea, llibres a la tardor’’, amb la presentació de l’obra de l’autor alteà, Joan Borja, ‘’Sobre l’alquímia de la vida. Conversa amb Xavier Vendrell’’, un llibre que ha guanyat el Premi de Divulgació Científica Ciutat de Benicarló, i que va ser tot un èxit d’afluència de públic, a l’igual que la resta de presentacions del cicle.
Diego Zaragozí, regidor de Cultura, ha fet un balanç molt positiu d’esta activitat, que ha reunit al llarg de cinc dijous, als mesos d’octubre i novembre, a més de 300 persones al voltant de la literatura. Davant l’èxit de públic el regidor afirmava que ‘’teníem el convenciment que l’activitat tindria molt bona acollida, però ens ha sorprès novament perquè ha superat les expectatives que teníem previstes’’.
Al cicle s’han presentat cinc llibres, quatre dels quals han sigut escrits pels autors alteans Juanvi Martín Devesa, Miguel del Rey, Cecilia Grau i Joan Borja. En el cas del llibre que va presentar l’autor alcoià, Carles Cortés, la història està ambientada a Altea.
Esta iniciativa va començar a la tardor de 2015, i com explicava el regidor, ‘’va anar molt bé i vam tindre més peticions d’autors i de públic que demandava l’activitat, per això es va programar el cicle, ‘’Altea, llibres a la primavera’’ . ‘’Amb el que ara acaba hem realitzat tres cicles de presentació de llibres en any i mig i cada vegada el balanç és millor, és una activitat amena, que convida a la tertúlia i apropa una obra i al seu autor amb els seus lectors’’. A més, degut a l’èxit de la iniciativa, el regidor ha destacat que ‘’diverses editorials s’han posat en contacte amb nosaltres per oferir-nos les seues obres i autors’’.
Respecte a l’any 2017 des de la regidoria esperen seguir programant este cicle. El regidor ha explicat que degut a la celebració del 400 aniversari de la Carta de Poblament d’Altea, ‘’tindran lloc moltes activitats durant tot l’any, entre elles moltes conferències, i si no es pot celebrar a la primavera tindrem una nova cita amb la literatura a la tardor’’.

Pin It on Pinterest