Select Page

El cicle s’inaugurarà el pròxim 14 d’octubre

Una nova edició de ‘Altea, llibres a la tardor”, arrancarà el pròxim divendres 14 d’octubre. Aquest cicle de presentació de llibres que organitza l’Ajuntament d’Altea, a través de la Regidoria de Cultura, es prolongarà fins a l’1 de desembre.

Així ho ha donat a conéixer l’edil de l’àrea, Aurora Serrat, que ha indicat que aquesta activitat literària tindrà lloc a les 19.00 hores a la Biblioteca Pública, situada a la Casa de Cultura d’Altea (C/ Pont de Moncau 14), els dies 14 i 27 d’octubre; 3, 10, 17 i 24 de novembre i l’1 de desembre. El dijous, 20 d’octubre, se celebrarà a la Casa Gadea a les 20.00 hores.

El primer llibre d’aquesta nova edició es titula ‘Sinvivir’ (publicat al maig de 2022) és una recopilació de relats curts d’Antonio Soto, il·lustrats per Nacho Casanova amb el seu estil tremendament minimalista i poètic, l’obra és un repàs autobiogràfic íntim del seu autor des dels seus més antics records fins a fets recents, saltats per reflexions íntimes. El llibre serà presentat per l’historiador local Juanvi Martín Devesa.

La presentació del següent llibre, ‘Surant’, continuarà el 20 d’octubre de la mà de la seua autora, Dora Baldó, i autor, Lluís Soler, a la Casa Gadea. Dos autors que, des de la maduresa, combinen el treball poètic amb les imatges i els records d’Altea, Sella i altres llocs molt pròxims, a més de sensacions, com l’olor de la pluja en la terra, viatges amb tren o la poètica història d’uns antics gegants que són els Frares de Sella. Un diàleg de veus que resulta una combinació poètica molt original.

El cicle continuarà el dijous, 27 d’octubre, amb la presentació de ‘Cuineres del territori’ per part de Josep Bernabeu i Maria Tormo. L’escriptor alteà i director de la Càtedra Enric Valor de la Universitat d’Alacant, Joan Borja, serà l’encarregat de la presentació del llibre. Es tracta d’un llibre d’investigació que ha servit de base per a reivindicar i posar en valor la memòria dels menjars tradicionals de les comarques de la Marina Alta i Baixa. Generació darrere generació, les dones s’han convertit en les artífexs del saber gastronomia. Han sigut les creadores d’una gastronomia de proximitat que aporta els valors saludables de la cultura alimentària mediterrània i està basada en els productes autòctons i de temporada, dues dels elements que millor poden afavorir la biodiversitat i la sostenibilitat.

El 3 de novembre serà el torn de ‘Malas Calles (Històries criminals contades per policies)’. Els encarregats de la presentació del llibre seran els coordinadors de l’obra, R. Magaz i A. Gall. La novel·la negra ha sigut escrita per comissaris i caps de policia, inspectors, investigadors, patrullers, policies nacionals i locals, criminòlegs, criminalistes, un jutge d’instrucció i fins a un director de presons s’han unit per a escriure “Malas Calles”. Ningú com ells saben el que ocorre ací fora, ningú com ells s’enfronten diàriament a un món on assassins, lladres i pinxos pretén imposar la seua força al marge de la llei.

En el cas del dijous 10 de novembre, la Casa de Cultura acollirà la doble presentació dels llibres guanyadors dels Premis Altea 2022, ‘Com és de gran el meu voler!’, de Modest Barrera i ‘La marca del temps’ de Silvestre Vilaplana.

El dia 17 de novembre serà la presentació del llibre ‘‘Derechos y libertades en la Constitución Española de 1931”. L’obra fa un minuciós recorregut per l’extensa carta de drets fonamentals que es reconeixen en aquesta Constitució, assenyalant els seus antecedents i ressaltant la seua transcendència

L’última presentació del mes de novembre (dia 24), la protagonitzarà la novel·la ‘El carrer de baix’. La sinopsi del llibre és la següent: l’amor i la mort ressonen semblants, quasi com si foren germans. En aparença estan allunyats, però conviuen. El carrer de baix és una història d’amor i d’amistat, de mort i de desamor que transcorre a València ciutat i a Vall de Gallinera.

Aquesta edició de ‘Altea, llibres a la tardor’, conclourà l’1 de desembre amb la presentació de ‘Jupiter & Weithy O’Landrie’ de l’autor Unai R. L. La novel·la conta la història de Kee Mad Dog, el gran i admirat mafiós irlandés de la Costa Est dels Estats Units.

Des de la regidoria de Cultura, Aurora Serrat, convida a alteans i alteanes i amants de la literatura a participar d’aquesta nova edició en la qual es podrà conéixer als autors de les obres i intercanviar opinions amb aquests.

 

 

Pin It on Pinterest