Select Page
  • Jaume Llinares presenta esta iniciativa que premiarà la creació narrativa i
    la investigació i que compta amb la col·laboració de la Fundació Caixaltea i
    l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, acompanyat pel president de la Fundació Caixaltea, José Miguel Cortés i pel director cultural i del Departament d’Humanitats i Ciències de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, José Ferrándiz, ha presentat la convocatòria dels premis Altea de Literatura i Investigació 2017.

Com ha anunciat l’alcalde la convocatòria està composada per tres premis, el I Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil, el I Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez i el I Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel•la i Prosa Creativa. A més, juntament amb estos tres premis s’entregarà anualment el Premi Estela d’Honor que anirà destinat a una persona destacada de la societat i cultura alteana.

‘’Tres propostes amb la finalitat de promoure el conreu de la lectura, l’assaig i la investigació a propòsit del nostre municipi i la promoció de la novel•la i la prosa en valencià en un any molt especial per a Altea, la celebració del 400 aniversari de la Carta de Poblament, per això estos premis són un regal que Altea es mereixia’’, ha explicat Llinares.

Estos premis reprenen iniciatives municipals anteriors que no van tenir continuïtat. En aquest sentit, l’alcalde ha recordat que ‘’històricament Altea ha sigut un centre d’activitats culturals destacades i que han anat minvant eixe espai d’aglutinador cultural comarcal, que des d’este Ajuntament volem recuperar amb iniciatives com esta. Humilment, però amb convicció estem decidits a ser un referent que impulse la creació literària i la investigació en la nostra llengua’’. 

El I Premi Altea de Literatura Infantil i Juvenil està dotat per l’Ajuntament d’Altea amb 3.000 euros. El guanyador rebrà també el trofeu acreditatiu Aila, de l’àrea d’Escultura de la Facultat de Belles Arts d’Altea.

Per la seua banda, José Miguel Cortés, ha mostrat el suport als premis a través de la Fundació Caixaltea, que és l’hereva de l’Obra Social de Caixaltea, que ha patrocinat esdeveniments culturals a la nostra localitat al llarg dels últims 50 anys. El I Premi Carmelina Sánchez-Cutillas de Novel•la i Prosa Creativa, es convoca per l’Ajuntament d’Altea amb la col•laboració de la Fundació Caixaltea i Aila Edicions. La dotació del premi, a càrrec de la Fundació Caixaltea, serà de 5.000 euros. A més el guanyador rebrà el trofeu acreditatiu La mà del sol, de Pepe Azorín.

José Ferrandiz ha destacat que és una satisfacció formar part ‘’des del seu origen’’ d’esta iniciativa de l’Ajuntament d’Altea que promou i estimula la investigació i la creació i que es suma a altres que el Gil-Albert patrocina a Asp i Benissa. El I Premi d’Assaig i Investigació Francesc Martínez i Martínez convocat per l’Ajuntament d’Altea amb la col•laboració de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, està dotat per l’Ajuntament d’Altea amb 2.000 euros. El guanyador rebrà el trofeu Penell, acreditatiu d’este premi. A més l’obra guanyadora serà editada per l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert.

De part de l’Institut Juan Gil-Albert han participat també en aquest acte de presentació Joan Borja, director de Publicacions i Investigació i Juana Mª Balsalobre, directora del Departament d’Art i Comunicació Visual. L’acte també ha comptat amb la presència del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Altea, Diego Zaragozí i les regidores d’Educació i Medi Ambient, Vicenta Pérez i Beatriu Nomdedeu, respectivament.

Joan Borja ha destacat la voluntat de continuació d’estos premis, ‘’són uns dels premis millor dotats i un homenatge al més important folklorista de la nostra cultura, Francesc Martínez i Martínez i a una autora única de les lletres valencianes, Carmelina Sáchez-Cutillas’’. ‘’La publicació de les obres guardonades afavorirà la construcció d’un patrimoni cultural en nom d’Altea’’, concloïa Borja.

Finalment, l’alcalde ha animat a narradors, escriptors i investigadors a participar en estos premis i ha dedicat paraules d’agraïment cap a ‘’la important col•laboració de l’Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, la Fundació Caixaltea i Aila Edicions, gràcies a les quals els premis compten amb un patrocini destacat en la seua dotació i la posterior publicació dels treballs guardonats’’. Llinares també s’ha referit amb paraules d’elogi al dissenyador alteà, Pau Urios, creador del cartell de l’activitat.

El termini de presentació dels originals serà fins al 31 de gener. El veredicte dels premis es farà públic en el transcurs d’una gala que es convocarà el 8 d’abril de 2017 al Palau Altea Centre d’Arts. Les bases establides es poden consultar al web municipal, altea.es

Pin It on Pinterest