Select Page

Des de la regidoria de Cultura s’informa del lliurament a Patrimoni Cultural d’unes monedes antigues localitzades a Altea. Es tracta de dues monedes de bronze, possiblement medievals, d’un diàmetre aproximat de 9 mil•límetres. Les monedes van ser localitzades en superfície de manera casual per Rafael Seguí, turista habitual d’Altea, qui va informar de la troballa a l’Ajuntament. La Regidoria de Cultura es va posar en contacte amb la Policia de la Generalitat.

Agents de la Policia de la Generalitat i un tècnic de la Unitat de Patrimoni Historicoartístic del Servei Territorial de la Conselleria de Cultura, van acudir a Altea per a arreplegar les monedes i conèixer els detalls del descobriment. Tal com indiquen les lleis de patrimoni cultural, aquest tipus de troballes han de ser comunicades a l’Administració amb la finalitat de salvaguardar els béns arqueològics.

Tant el Regidor de Cultura, Diego Zaragozí, com els Agents de la Policia de la Generalitat i l’arqueòleg de Conselleria, van agrair la correcta i exemplar actuació de Rafael Seguí.

Les monedes seran dipositades per la Conselleria amb el nom del donant en el museu provincial de referència, el Marq, per al seu estudi i conservació. D’aquesta manera les monedes passen a domini públic  i el municipi recupera un fragment del seu passat.

Pin It on Pinterest