Select Page

El regidor d’Infraestructures i platges, Roque Ferrer, ha informat esta setmana de la modernització dels llavapeus de les platges de Cap Blanc i La Roda. Concretament s’han instal•lat 2 en Cap Blanc i 10 en La Roda.

Una actuació que ha comptat amb una inversió total de 15.913,87 euros i que consta de la instal•lació d’un pou drenant en el subsòl, a més de canviar la pedra base dels anomenats llavapeus evitant així que l’aigua caiga sobre l’arena i forme reguers o tolls que no sol són antiestètics, sinó que, a més, poden produir problemes de seguretat o de salubritat al quedar-se l’aigua entollada i afavorir la proliferació de llimac o inclús fongs, per la qual cosa esta adequació era prioritària, tal com informava Roque Ferrer, tant per qüestions de salut pública i seguretat principalment, com per estalvi d’aigua i estètica de la zona.

Ferrer afegia que l’Agència Valenciana ha contribuït en esta remodelació dels llavapeus canviant la canonada per una nova des de la qual s’arreplega aigua de la mar per a després tractar-la i que, a més, la nova canonada, amb secció de major diàmetre, ja està preparada per a arribar fins a la que serà la nova platja en la zona del passeig del Mediterrani.

L’edil de l’àrea ha avançat que la intenció d’actuació des d’Infraestructures i Platges és que el pròxim pas siga canviar les aixetes dels actuals llavapeus per altres més modernes i útils que permeten estalviar encara més aigua, fet que s’ha sol•licitat ja per escrit a l’Agència Valenciana i s’està esperant la resposta pertinent.

Ferrer mostrava la seva satisfacció per este fet, ja que ressaltava que era una actuació que s’havia de haver realitzat fa temps a les nostres platges.

Pin It on Pinterest