Select Page

A partir de demà divendres 22 de març, deixarà de funcionar el semàfor que regulava el trànsit al vial costaner que uneix el Port d’Altea amb l’Albir. Així mateix, s’instaurarà un únic sentit de circulació en direcció a l’Albir. Així ho han informat l’edil d’Infraestructures, Aurora Serrat i el regidor de Trànsit i Seguretat Ciutadana, Deo Sánchez, que, este matí, han visitat la zona on hui s’estan executant els treballs de senyalització.

“Esta decisió, basada en informes emesos per tècnics municipals i Policia Local, té com a objecte millorar la circulació a la zona, ocasionant els menors problemes possibles i sent la més recomanable”, explica el responsable municipal de Trànsit i Seguretat Ciutadana.

Segons les dades aportades per Deo Sánchez, “es donarà entrada i eixida a l’edifici “Mar i Llevant” i als apartaments Altea, en estar estos situats en punts que possibiliten el seu accés”. Per Sánchez, “amb esta solució es dóna resposta a la necessitat de regular el trànsit de la zona promovent la mobilitat de vianants i l’ús de la bicicleta per unir la zona de Sant Pere amb el Passeig de l’Albir. Un dels nostres punts del programa electoral que amb esta mesura es veu complert”. Apunta l´edil socialista, que ha agraït a Compromís i la regidoria d´Infraestructures els treballs que permeten l´eliminació d´este semàfor. “Esta mesura és fruit del treball i la bona sintonia existent a l’Equip de Govern entre tots dos partits”; ha conclòs el també Portaveu del Grup Municipal Socialista.

Per la seua banda, l’edil d’Infraestructures, Aurora Serrat ha recordat que “la carretera de l’Albir sempre ha estat utilitzada per vianants que fan passejades o activitats esportives entre Altea i l’Albir, a Alfaz del Pi. Arran de la crisi sanitària creada pel virus COVID-19, el trànsit de vianants va patir un increment significatiu a la zona, situació que va motivar el canvi d’ús del carril més proper al mar, passant a convertir-se en una zona de vianants tancada al trànsit de vehicles en un tram d’uns 500 metres, passant a ser una via d’un sol sentit amb regulació semafòrica”.

Al que ha afegit, “a data de hui esta zona és freqüentada per gran quantitat de persones fent activitats esportives, tant a peu com en bicicleta. Ara com ara és una de les zones d’Altea amb més grau de mobilitat de vianants del municipi i afavoreix la comunicació entre la platja de l’Albir i el nucli urbà d’Altea”.

Segons els informes tècnics, restablir la circulació en doble sentit, tal com estava en el passat, podria oferir problemes de seguretat, en no tenir una zona de vianants de les dimensions adequades al nombre de persones que el transiten diàriament. L’actual pas alternatiu provoca retencions de trànsit i temps excessius d’espera amb els sorolls consegüents generats pel motor dels vehicles i l’emissió de gasos durant el temps d’espera del semàfor, a més de provocar que en molts casos els veïns que resideixen a les zones dins del tram, desconeixen en quina fase semafòrica hi ha la circulació, amb el perill de circular en contra del sentit permès per la fase verda del semàfor.

El trànsit a la carretera Nacional 332 entre Altea i Alfàs provoca retencions, especialment en hores punta i estes es produeixen en el sentit d’Altea cap a Alfàs, arribant moltes vegades a ser retencions importants. Desviar tot el trànsit de eixida d’Altea cap a Alfàs per la Nacional 332 no faria altra cosa sinó que incrementar estes retencions empitjorant els temps de circulació de eixida d’Altea.

Pel que fa a les rutes de transport públic, segons l’empresa concessionària, l’opció de eixida des d’Altea cap a l’Albir és més favorable, pel que fa al tipus de destinacions i clients que utilitzen els usuaris de les parades de la zona del Port d’Altea .

Finalment, després de realitzar els estudis pertinents i les gestions necessàries, la regidora d’Infraestructures Aurora Serrat i el regidor de Trànsit Deo Sánchez, anuncien que este divendres 22 de març s’anul·larà el semàfor, mantenint la zona de vianants i un únic sentit per al trànsit, en direcció a Albir que, com s’ha detallat, resulta el més convenient per diverses qüestions. Tot i això, estarà autoritzat l’ús compartit vianant-vehicle als residents de l’edifici Mar i Llevant i Apartaments Altea. Estes eixides són puntuals i no suposen un trànsit continuat de vehicles i l’espai disponible permet esta possibilitat.

Pin It on Pinterest