Select Page

Les regidories d’Agermanaments i Educació de l’Ajuntament d’Altea han engegat un concurs de narrativa curta sobre la història d’Altea. El projecte, que aglutina a les 28 ciutats europees germanades en el Douzelage, publicarà una guia en la qual es detallaran esdeveniments històrics de cadascun dels municipis que conformen aquest agermanament. Paral·lelament, cadascun dels membres del Douzelage organitzarà el seu propi concurs, quedant un sol guanyador per país membre.

Pel que fa a la convocatòria local, podran participar els estudiants d’Altea que cursen educació secundària obligatòria, amb edats compreses entre els 13 i els 17 anys d’edat. L’extensió màxima dels treballs serà de 1800 paraules i estaran acompanyats de dues il·lustracions a color relacionades amb el contingut del text. La redacció es podrà presentar en valencià o castellà, al costat d’una còpia que es lliurarà traduïda a l’anglès.

L’edil d’Agermanaments, Marga Riera, animava als estudiants d’Altea a participar en aquesta iniciativa i recordava els premis del certamen, “es concedirà un primer premi per valor de 300 euros en material de lectura i de plàstica que s’adquirisca en alguna de les papereries o llibreries de la localitat”. Segons Riera, “el jurat estarà format per professors dels dos instituts d’Altea i per responsables dels departaments d’Agermanaments i Educació de l’Ajuntament d’Altea”, va destacar l’edil.

Per la seua banda, Aurelia Álvarez com a regidora d’Educació agraïa el suport que ha tingut la iniciativa des de l’inici, “vull fer un primer agraïment al professorat de l’IES Altaia per ajudar-nos a completar les bases del concurs, i a tot el professorat de secundària d’Altea pel seu suport i difusió del concurs”. A més, la responsable d’Educació recordava que, “els treballs deuran ser col·lectius, segons arrepleguen les bases de participació, amb un mínim de 3 alumnes per treball. Es tracta de fomentar el treball en equip, i cada component pot desenvolupar una tasca, amb el text o amb les il·lustracions”, va concloure Aurelia Álvarez.

Els treballs es lliuraran personalment en l’oficina administrativa d’Agermanaments i Educació, situada en la planta baixa de l’Ajuntament d’Altea, fins al 27 de març a les 14 hores. El veredicte final del jurat es donarà a conèixer el pròxim 17 d’abril.

Pin It on Pinterest