Select Page

Aquest nou servei, instal·lat a tres zones de la localitat, se suma a les places actuals daparcament per a bicicletes que sumen més dun centenar

La Regidoria de Medi Ambient d’Altea continua apostant per la mobilitat sostenible i aportant solucions i facilitats per als usuaris de bicicletes. En aquesta ocasió, l’àrea que dirigeix Jose Orozco, ha engegat Altea a Bici, un servei d’aparcament en mòduls tancats.

Aquest nou sistema d’aparcament de curta durada, amb un termini màxim de 24 hores, permet protegir les bicicletes o patinets en mòduls tancats per a més protecció. Dins de cada mòdul hi ha un punt de recàrrega gratuït per a les versions elèctriques de bicicletes o patinets.

Aquests aparcabicicletes estan oberts les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any i són d’ús públic i gratuït. Per al seu ús caldrà estar registrat a la web www.bici.altea.es. En aquesta web, a la qual es pot accedir també a través dels codis QR que es troben a la porta de cada mòdul, els usuaris podran comprovar-ne la disponibilitat o fer una reserva.

Tres són les zones on s’han delegat aquests mòduls d’aparcament amb carregador: sota la passarel·la a la Plaça de l’Ajuntament (6 places), davant de l’IES Bellaguarda al costat del centre de salut (4 places), i al poliesportiu(4 places).

“Continuem treballant per facilitar l’ús de la bicicleta a Altea. Aquests nous aparcaments a més estan situats a zones d’alta demanda com és al costat de l’IES Bellaguarda i fomenten la intermodalitat amb la parada del trenet a Garganes. Una nova modalitat per aparcar la bicicleta, i que encara que atorga més seguretat, si es recomana l’ús de cadenat al seu interior i no deixar-la massa temps”, ha comentat el regidor de Medi Ambient i Urbanisme, Jose Orozco.

Aquesta actuació se suma a les realitzades els darrers anys dins del programa Altea Zero Emissions sumant més d’un centenar de places d’aparcament de bicis a la localitat. Recentment s’han inaugurat més de cinc quilòmetres de longitud de ciclocarrers. Aquestes noves mesures s’emmarquen dins les ajudes de l’IVACE per a la mobilitat eficient i sostenible (MOVES), ProgramaMOVES II-Infraestructura Comunitat Valenciana. Amb el suport financer de l’IDAE i de la Unió Europea per haver sigut seleccionat el nostre projecte en el Programa Operatiu pluriregional d’Espanya 2014-2020 (POPE).

 

Pin It on Pinterest