Select Page

Del 23 d’abril al 1 de maig.

 

El Festival de Narració Oral d’Altea Encontes celebrarà el proper mes d’abril la seua vintena edició sense cap interrupció; com ho han informat així la regidora de Cultura, Aurora Serrat i el coordinador de l’esdeveniment, Blai Senabre.

“Estem presentant una edició especial d’este festival de narració oral on hem volgut oferir un cartell molt complet per les diferents activitats que engloba perquè este any van des d’exposicions vinculades al món de la narrativa, contacontes per a tots els públics, fins a la presència de D. Quixot pels carrers i places d’Altea recitant algunes de les seues aventures”; ha declarat la responsable municipal de Cultura.

En paraules d’Aurora Serrat, “a Altea presumim de la nostra cultura i el nostre patrimoni a tots els apartats i Encontes és la vesant de la literatura, de les lletres, però que no estan escrites. Considerem que este festival ajuda a continuar fomentant la narració oral que passa de generació en generació i que porta bons records”. “Pense que Encontes es mereix una llarga vida, atès que fomenta i potència, de 0 a 100 anys, esta cultura pròpia de la transmissió del coneixement de manera oral”. Ha apuntat Serrat.

Per part seua, Blai Senabre, coordinador d’Encontes, ha comentat que “Encontes té un format que s’adapta a les diferents situacions de la societat i les reflecteix, per la qual cosa estem molt contents d’haver pogut mantenir-ho fins i tot en pandèmia i arribar a esta vintena edició sense haver cancel·lat cap, omplint Altea de contes explicats en veu alta. Senabre ha agraït el suport de l’Ajuntament i la regidoria de Cultura a la iniciativa.

El cartell d´esta 20 edició d´Encontes els obra de l´artista Luis Rama.

Encontes en xifres

Encontes és un dels festivals orals més antics d’Espanya que s’han mantingut ininterrompudament. A les 19 edicions anteriors han passat per Encontes 113 narradors diferents; a més, s’han utilitzat 40 espais diferents per a les narracions; s’han fet sis edicions del Curs de Literatura Popular, una part formativa vinculada a la UA i unes 40.000 persones han gaudit dels contes.

Programació

15è Mercat d’Intercanvi de Llibres de Contes. “Contes que alimenten”. Intercanvi de llibres de contes per aliments. Porta un kg d’aliments que no siguen frescos ni refrigerats i emporta’t un llibre. Casa de Cultura. Cada dia en horari habitual.

Don Quixot a Altea. Alguns dies, es podrà trobar Don Quixot pels carrers i places d’Altea recitant algunes de les aventures.

Exposicions “Escriptores valencianes2” i “Dibuixos de l’IES Bellaguarda sobre la Setmana Cervantina”. A la Casa de Cultura, a l’horari habitual.

DIUMENGE 23 D’ABRIL

18 h. Cercavila Literaria que donarà inici a la 20 edició del Festival de Narració Oral Encontes, conduït per Juan V. Martín Devesa i amb acompanyament musical de Xirimita i Tabalet “Pomero”. Punt de trobada i eixida: Plaça de l’Ajuntament.

DILLUNS 24 D’ABRIL

10 h. “Per què les zebres tenen ratlles i altres contes de la sabana”. Contacontes per als alumnes de les escoles Les Rotes, El Blanquinal i Garganes a càrrec d’Ana Canet. Amb la col·laboració de la Fundació Bromera per al Foment de la Lectura. Narracions en valencià. Plaça “Mestre la Música”.

DIMARTS 25 D’ABRIL

9.30 h. “Per què les zebres tenen ratlles i altres contes de la sabana”. Contacontes per als alumnes del col·legi d’Altea la Vella a càrrec d’Ana Canet. Amb la col·laboració de la Fundació. Plaça de l’església d’Altea la Vella.

11 h. Taller de Teatre Fòrum: educant en igualtat de gènere a través del teatre. Casa de cultura. Inscripcions i informació: igualdad@altea.es

12.45 h. “Per què les zebres tenen ratlles i altres contes del món”. Contacontes per als alumnes del col·legi de l’Olla a càrrec d’Ana Canet. Villa Gadea.

DIMECRES 26 D’ABRIL

11 h. Taller de Teatre Fòrum: educant en igualtat de gènere a través del teatre.

20 h. Presentació del llibre Don Quijote Exprés. Extracte i guia de Don Quixot de la Manxa amb l’autora Ángeles Carmona. Casa de Cultura, carrer del Pont de Montcau, 14.

DIJOUS 27 D’ABRIL

17.30 h. “Els contes de la Sorpresa. En Nono ens explicarà històries amb el suport d’objectes que li va portar un ocell viatger, l’Asombreig, quan era petit i que des d’aleshores guarda en un llibre que no és tal. A càrrec de Nono Granero. Per a públic familiar. Narració en espanyol. Plaça de l´Aigua.

21:30 h. “NUA, contes eròtics”. Un espectacle descarat i poètic construït amb cinc històries definides per la naturalesa humana. Un viatge íntim compartit. A càrrec de Sherezade Bardají. Per a adults. Narració en valencià. Plaça de l´Aigua.

DIVENDRES 28 D’ABRIL

11 h. “Contes per a la gent gran”. Narració de contes a càrrec de les narradores i narradors participants a Encontes. Residència Les Boqueres.

17.30 h. “La casa del vent”. Vola sense ales; et toca i no ho veus; parle sense boca i camine sense peus… Qui sóc? Benvingut a casa meua. Espectacle de contes amb objectes a càrrec de Sherezade Bardají. Per a públic familiar. Narració en valencià. Plaça de l´Aigua.

19.30 h. Inauguració guiada de l’exposició “Cartografia del conte popular”. A càrrec de l’autor i creador Nono Granero. Casa de Cultura, carrer del Pont de Montcau, 14.

21:30 h. “El sexe no beneït o l’oncle guareix”. Històries amb amor i humor, de com se les va arrabassar un capellà per practicar el que havia promès ni olorar: el sexe! A càrrec d’Albert Estengre. Per a adults. Narració en valencià. Plaça de l´Aigua.

DISSABTE 29 D’ABRIL

12 h. Vermut de contes. Narració de contes a l´hora del vermut a càrrec de les narradores i narradors participants. Per a tots els públics. Narracions en valencià i castellà. Rest. Ca Toni, carrer Cura Llinares, 2. Altea la Vella.

17.30 h. “Patufet i el gegant de la muntanya”. Coneixerem la entremaliada més grossa de Patufet: li va agafar el vestit a un gegant. A càrrec d’Albert Estengre. Per a públic familiar. Narració en valencià. Plaça de l´Aigua.

21:30 h. “El dit a la llaga”. Històries d’aquelles que parlen del govern, de vaques sagrades, de la democràcia i de vells amb escopetes a l’espatlla… Històries per riure i per mossegar-se els llavis… Riure per desdramatitzar i viure les angoixes de la societat amb una mica més d’alegria… Esdeveniments tan inesperats que al capdavall resulten tant o més lògics que el que suposadament haurien d’haver estat. A càrrec de Jordina Biosca. Per a adults. Narració en valencià. Plaça de l´Aigua.

DIUMENGE 30 D’ABRIL

12 h. Vermut de contes. Narració de contes a l´hora del vermut. Narradores i narradors participants. Per a tots els públics Narracions en valencià i castellà. Rest. MÓN. Carrer Sant Miquel, 1 (Casc antic)

18 h. “El viatge”. Hi ha viatges que fan la volta al món, altres fan la volta a casa. Hi ha viatges perillosos i viatgers perillosos. Hi ha qui necessita set elefants carregats per poder sortir de casa i n’hi ha que en tenen prou amb el que porta posat. Però tots els viatges amaguen una història i avui les explicarem. A càrrec d’Almudena Frances. Per a públic familiar. Narració en valencià. Plaça de lʻAigua.

21:30 h. “Les tres morts de l’oncle Batiste E. Batiste era acordionista, fill, net i rebesnét d’acordionistes tots de nom Batiste, vivia a Penàguila un poble on es ballava per tot. Batiste es va passar la vida tocant i fent ballar va donar moltes alegries i una hora curta, va morir tres vegades i mai ho van enterrar. A càrrec d’Almudena Frances. Per a adults. Narracions en valencià. Poador del Pontet. Partida Basseta, 2.

DILLUNS 1 DE MAIG

12 h. «Vermut literari: El bingo del Gongorito”. Joc poètic a l’hora del vermut a càrrec d’Àngels Carmona. Per a tots els públics. Narració en espanyol. Rest. Ca Pere, costanera Pont de Montcau, 15.

18h. “Històries del meu poble. Marató de contes”. Narració de contes per a públic familiar a càrrec de gent d’Altea i narradores i narradors convidats. Per a públic familiar. Narracions en valencià i castellà. Plaça de l´Aigua.

L’entrada per assistir a les diferents propostes és lliure i gratuïta. Més informació a www.alteacultural.com

Pin It on Pinterest