Select Page

La Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea ha posat en marxa l’edició 19 d’Encontes, el festival de narració oral que plena de contes, rondalles, fabules i llegendes les places de la localitat durant la primavera. L’edició d’enguany se celebrarà del 18 al 22 de maig.

Encontes tindrà espectacles de narració oral per a públic familiar i per a adults i, com sempre, per a les xiquetes i xiquets dels col·legis. També es recuperen algunes de les activitats que s’havien deixat de fer per la pandèmia, com són: els Vermuts de contes, els Contes a la residència les Boqueres i els Correcontes.

Enguany, a més, s’estrenarà un nou espai escènic el Poador del Pontet. Un lloc emblemàtic, on abans es reunia la gent per anar a buscar aigua i, ara serà punt de trobada per a escoltar històries contades de viva veu.

“Encontes naix per a recuperar la tradició oral i, situar-la en el lloc que li correspon, com a instrument privilegiat en la comunicació i la relació entre els éssers humans, en aquests temps tan complicats que estem passant. Un festival únic al qual convide a tots els alteans i les alteanes”, ha comentat la regidora de Cultura, Aurora Serrat.

Les activitats que es realitzaran són: Contes a la plaça, narració de contes que es faran a la plaça de la Cantereria, per narradors professionals i dirigides a públic familiar; Contes per als Col·legis, narració de contes infantils realitzades a la plaça del Mestre la Música i altres espais; Contes al Poador, narració de contes que es faran al Poador del Pontet, per narradors professionals i dirigides a públic adult; Contes a la Residència, narració de contes a la Residència les Boqueres; Vermuts de contes, narració de contes a l’hora del vermut, que es faran a diferents restaurants d’Altea i d’Altea la Vella; presentació del llibre Don Quijote Exprés. Extracto y guía de Don Quijote de la Mancha d’Ángeles Carmona i; un Mercat d’Intercanvi de Llibres de Contes, Contes que alimenten, on es canviaran llibres de contes per aliments.

Tot i la relaxació de les mesures sanitàries, els espectacles de narració de contes es faran seguint els protocols de seguretat establerts, per a fer que els actes siguen completament segurs, tant per al públic assistent com per als artistes participants. L’assistència serà lliure i gratuïta fins a completar l’aforament.

El Festival Encontes és possible gràcies al suport de l’Ajuntament d’Altea, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal, Diputació d’Alacant, Generalitat Valenciana, Fundació Bromera, restaurant Ca Joan, restaurant De Cal y Canto, restaurant Ca Toni, restaurant El Gallet, Taperia Ca Pere, Cafeteria Oscar Plaza, Hostal Fornet i Ràdio Altea. L’esdeveniment està organitzat pels membres d’Aktes Teatre, sota la direcció i coordinació de Blai Senabre, narrador oral.

El festival ENCONTES forma part de l’OFU, Organització de Festivals de Narració Oral, que s’ha creat recentment i que ajunta a diferents festivals de caràcter internacional.

Pin It on Pinterest