Select Page

El regidor de Joventut, Sebastián Gómez, s’ha reunit aquest matí en el Centre Cultural d’Altea amb el director general de l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), Marcos Sanchís, amb l’objectiu de conèixer de primera mà els projectes impulsats des del IVAJ dels quals es poden beneficiar els joves alteans. Posteriorment, s’han reunit amb l’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, per a traslladar-li el principal acord arribat  entre les dos institucions, pel qual el IVAJ i l’Ajuntament treballaran de manera conjunta per a facilitar la tramitació a Altea del ‘Carnet Jove’ del IVAJ, sense necessitat de traslladar-se per a això a Alacant o València. 

Segons ha explicat Sebastián Gómez, l’objectiu de la reunió ha estat “aprofitar les moltes iniciatives, cursos, i totes les possibilitats que dóna el IVAJ als joves perquè estiguin a l’abast dels joves alteans”. Tal com ha anunciat Gómez, l’Ajuntament d’Altea estarà molt prompte en disposició d’emetre el ‘Carnet Jove’, facilitant els seus avantatges als joves de la localitat.En aquest sentit, la incorporació de l’Ajuntament d’Altea a la Xarxa ‘Carnet Jove’ que gestiona el IVAJ, en la qual participen municipis de les tres províncies, així com nombroses empreses privades de la Comunitat Valenciana, permetrà als joves de 14 a 30 anys disposar de múltiples ofertes i serveis. 

El ‘Carnet Jove’ té com objectiu facilitar a tots els joves la seva mobilitat i intercomunicació, així com possibilitar el seu accés, mitjançant l’articulació de determinades avantatges, a béns i serveis de caràcter social, cultural, econòmic i educatiu. Ho poden obtenir tots els joves amb edats compreses entre els 14 i 30 anys. 

Per la seva banda Marcos Sanchís ha destacat que, entre els projectes del IVAJ destaquen una Guia i Catàleg d’actuacions, destinada als Regidors de Joventut per a facilitar l’accés a les eines que oferix l’entitat, en temes com Formació, especialment en Idiomes, on més de mil joves valencians han participat en els cursos d’idiomes, que inclouen viatges a l’estranger. Un altre dels programes on més incideix el IVAJ està destinat als ‘Joves Emprenedors’, i fins al moment 2.300 joves valencians han rebut cursos i assessorament personalitzat per a poder desenvolupar un projecte empresarial o convertir-se en treballadors autònoms. 

Sanchís ha fet especial èmfasi en el Programa d’Ajudes Europees, ja que des de la Unió Europea s’han promocionat fins a 46 projectes dedicats a la joventut valenciana, amb unes ajudes econòmiques de 700.000 euros. Finalment, ha remarcat que “des del IVAJ volem cobrir les necessitats d’informació dels Regidors de Joventut perquè ells puguin traslladar els serveis als joves de les seves localitats, en definitiva acostar l’administració autonòmica a l’administració municipal que és la que mes prop està dels joves“.

Pin It on Pinterest