Select Page

El director de l’IVAJ, l’alcalde d’Altea i el regidor de Joventut assisteixen a la primera jornada del programa adreçat a joves entre 16 i 21 anys.

Hui al matí ha donat inici a Altea la primera de les jornades del programa Jove Oportunitat, JOOP. Un programa pilot de l’Institut Valencià de la Joventut, cofinançat per la Unió Europea i destinat a joves entre 16 i 21 anys que ni estudien, ni treballen i estan inscrits a Garantia Juvenil. A esta primera jornada de JOPP a Altea hi ha assistit el director general de l’IVAJ, Vicente Ripoll; l’alcalde Diego Zaragozí; l’edil de Joventut, Germán Manjón; així com la portaveu del Grup Municipal Popular, Rocío Gómez, dos dels seus regidors i les responsables del departament municipal de Joventut, Mercedes Benedicto i Mar Delgado, qui ha sol·licitat el programa per al municipi.

Com ha explicat Ripoll durant la visita al Centre Juvenil d’Altea, “Altea posa en marxa este programa, després d’algun any sol·licitant-lo, perquè s’ha arribat als mínims exigits gràcies al personal de la Xarxa Jove que hi ha a Altea i als diferents contactes mantinguts entre Labora i Instituts, entre d’altres. “Hem aconseguit trobar els perfils adequats per participar al JOOP i és una cosa il·lusionant perquè és un programa europeu pel qual aposten tant l’IVAJ com la Conselleria i que intenta il·lusionar els joves perquè tornen a la xarxa educativa i vegen amb altres ulls el desenvolupament futur”.

La intervenció del programa és de 4 o 5 mesos depenent del moment que arranque. El personal que hi treballa és especialista i la idea és mirar als ulls els participants; il·lusionar-los i que es pregunten per què han deixat és sistema educatiu.

“Durant els primers mesos tenen molta relació amb empreses de diferents sectors, amb l’objectiu que agafin il·lusió de què els agradaria fer i també d’estes visites extreuen que per arribar a treballar han d’estudiar alguna cosa. Per tant, la il·lusió és fonamental a l’inici i després es passa a la preparació per poder continuar amb els estudis en el nivell en què ho han deixat”. Ha especificat el responsable de l’IVAJ.

En nom de l’Ajuntament d’Altea, el regidor de Joventut, Germán Manjón, ha manifestat satisfacció per la implantació del programa a Altea que “facilitarà que els joves puguen reinserir-se al sistema educatiu i al sistema laboral”.

“És molt interessant el programa ja que combina visites a empreses i excursions amb el retrobament amb els estudis, analitzant les diferents opcions existents i les inquietuds dels joves participants perquè estos es puguen desenvolupar com a futurs treballadors”; ha declarat Manjón, que ha especificat que són 17 els participants.

Finalment, el responsable municipal de Joventut ha agraït la col·laboració dels IES d’Altea, els Centres de Menors i l’Oficina Labora d’Altea, “la col·laboració que han tingut amb el departament de Joventut per poder trobar els perfils necessaris i arribar a posar avui en marxa el JOOP a Altea”.

 

Pin It on Pinterest