Select Page

La diputada popular per Alacant Macarena Montesinos ha defensat en el Congrés l’acord arribat entre el Ministeri de Medi ambient i l’Ajuntament d’Altea, que consisteix a substituir la grava de pica de pedrera, per cant rodat, i no eliminar l’aparcament en superficie fins a la construcció dels dos pàrquings subterranis 
L’Alcalde d’Altea, Miguel Ortiz, s’ha traslladat aquest matí al Congrés dels Diputats a Madrid, ja que la Comissió d’Agricultura, Alimentació i Medi ambient d’aquesta Càmera ha debatut una esmena presentada pel partit Popular, arran de l’acord arribat recentment entre l’Ajuntament d’Altea i el Ministeri de Medi ambient per a la millora i engegada del projecte del Front Litoral. En tot cas, aquestes millores no van a retardar l’execució del projecte, sinó tot el contrari, ja que la licitació es portarà a terme abans que finalitzi el primer trimestre de 2013, i que les obres que s’iniciaran abans del pròxim estiu. 
Durant aquest matí, Miguel Ortiz ha estat reunit amb la diputada Macarena Montesinos, ponent de l’esmena del PP, i amb diversos membres de la Comissió de Medi ambient, així com del Grup Parlamentari Popular de la província d’Alacant, ja que l’objectiu de l’esmena presentada pels populars és millorar el projecte de remodelació de la façana marítima d’Altea, així com adaptar-lo a l’actual realitat econòmica, gestionant de manera eficaç i eficient la inversió pública. De fet, Ortiz, durant l’última Comissió de Seguiment del Front Litoral, celebrada a Altea divendres passat, va oferir al PSOE la possibilitat de presentar una esmena transsaccional conjunta per a consensuar la defensa d’aquestes millores. Encara que el PSOE ha rebutjat aquesta esmena, preferint transsaccional amb CIU estendre la seva proposta del Front Litoral d’Altea a tots els projectes d’inversió de la costa mediterrània, desvirtuant d’aquesta forma l’esperit de defensa dels interessos alteans. 
El projecte inicial, acordat entre l’Ajuntament d’Altea i la Direcció general de Costes en 2006 ja contemplava la regeneració de les platges, l’execució de dos pàrquings subterranis, amb el seu vial d’unió, i el Passeig Marítim en superficie. No obstant això, quan el projecte va arribar al Ministeri, sota el govern del PSOE, es va modificar de manera que es va dividir en dues fases: la regeneració de les platges i el Passeig Marítim, d’una banda, i per un altre,l’actuació futura de dos pàrquings i el vial, però sense especificar ni dates ni finançament. De manera que s’ignorava el gravissim problema de tràfic rodat i aparcament que es crearia en la primera línia d’Altea. 
Divendres passat, l’Alcalde d’Altea ja va fer públic l’acord arribat per l’Ajuntament amb el Ministeri de Medi ambient per a desenvolupar el projecte en dues fases, però d’una manera racional, ja que en primer lloc es portarà a terme la regeneració de les platges i la creació de Passeig Marítim en aquelles zones on no existeix actualment; i, en segon lloc, l’execució de dos pàrquings subterranis, més el vial de comunicació entre ambdós i, a continuació, la construcció del Passeig Marítim. Així mateix, s’inclou una millora fonamental, com és l’eliminació de la grava de pica de pedrera, i la seva substitució pel cant rodat tradicional d’Altea, per a mantenir una dels principals senyals d’identitat de la nostra localitat. 

Pin It on Pinterest