Select Page

L’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, anunciava aquesta setmana que el Miteco, a través de la seua direcció territorial, acceptava la pròrroga de les obres del Front Litoral: “a causa dels problemes en l’extracció de canto rodat i a algunes qüestions logístiques, l’empresa adjudicatària va sol·licitar prorrogar 3 setmanes més la finalització de les obres. S’ha acceptat com a termini definitiu el 18 de novembre”, declarava l’alcalde, que també parlava de que “la importància del nou passeig i la recuperació de la platja serà determinant per al futur d’Altea, com ho va ser en el seu moment la protecció del poble antic. Aquest és un projecte que reforçarà de manera significativa la nostra imatge i marca turística i millorarà considerablement la qualitat dels nostres espais públics, i amb això, la qualitat de vida dels nostres ciutadans i visitants.”

Aquest dilluns arribava la comunicació al Consistori de la pròrroga que havia sol·licitat l’empresa adjudicatària, per un període de 21 dies. En la zona del passeig, la part terrestre, el projecte s’ha executat tal com es va projectar.

Segons les declaracions de l’alcalde, per a tot l’equip de govern és una molt bona notícia, i estan molt satisfets pel treball realitzat, ja que malgrat totes les dificultats amb les quals s’ha anat trobant l’obra, com la inflació, la crisi energètica, la dificultat de subministraments, la pujada de preus, etc. a partir de la guerra d’Ucraïna, a més de les pròpies d’una obra d’aquesta envergadura, l’obra es finalitza, i per fi els alteans recuperaran la seua platja i comptaran amb un espai pensat per a les persones, en un entorn privilegiat.

En la part marítima, no s’ha pogut extraure el volum necessari de canto rodat per a configurar la platja com estava projectada, cosa que significa que temporalment es veurà una platja amb menor secció que la definitiva. Després de valorar la situació, el ministeri considera que la forma més ràpida d’execució és la finalització de l’obra actual i la contractació directa a una empresa pública, per a aportar la pedra restant. El procés ja està en marxa, ara mateix ja s’han realitzat sondejos en dos noves parcel·les per a calcular el seu rendiment i estem a l’espera dels resultats. L’accés dels camions per a finalitzar la part marítima serà pel riu, per la platja de l’Espigó, i en època hivernal per a que la platja estiga en perfectes condicions per a Setmana Santa.

Finalment, Jaume Llinares declarava que “estem quadrant agendes amb el Miteco per a realitzar l’acte d’inauguració, però encara no tenim res concretat. L’important és que a partir del 18 de novembre podrem gaudir del nostre nou passeig”.

 

Pin It on Pinterest