Select Page

El Ministeri accepta la pròrroga de les obres per aconseguir la seua continuïtat i la finalització el 27 d’octubre

La regeneració de la façana marítima d’Altea és una prioritat per al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic i l’Ajuntament d’Altea. Acabar les obres sense paralitzacions i amb el projecte actual és l’objectiu de la pròrroga acceptada a l’empresa adjudicatària Torrescamara.

La pujada generalitzada de preus i els efectes de la guerra en l’economia, així com els retards en els subministraments, estan dificultant a les empreses el compliment de les condicions pactades. Per això , la constructora hi ha sol·licitat en dues ocasions modificar el contracte i revisar terminis.

En la primera ocasió, al mes de febrer, es van desestimar, i se’ls va obrir un expedient disciplinari; però en la segona modificació presentada a l’abril, el Ministeri de transició ecològica va admetre una pròrroga de cinc mesos, allargant la data de finalització de les obres fins al 27 d’octubre.

“Les condicions dels contractes amb les administracions públiques són estrictes, i les adjudicacions d’obres  prèvies a la situació econòmica provocada per la invasió d’Ucraïna, fa que la majoria d’empreses estiguen passant per una situació complicada, per poder complir amb les condicions signades”, ha comentat l’alcade d’Altea, Jaume Llinares.

L’acceptació d’aquesta pròrroga implica canvi de data, però no modifica la resta de les condicions, per tant, actualment, no hi ha increment en el cost de l’obra. “Sí que es pot destacar que la dificultat de subministraments ha obligat a recórrer de vegades a materials similars als que hi havien contemplats al projecte inicial, no obstant això com també contempla el contracte, han de complir amb les mateixes condicions tècniques que els originals. Hem recorregut a una supervisió externa per que siga l’encarregada de controlar aquestes qüestions. Totes les previsions indiquen que tindrem una bona temporada turística, però és obvi que les obres complicaran l’ús de les terrasses, en la zona afectada”, ha afegit l’alcalde.

Les obres s’estan realitzant amb recursos públics i en sòl públic, i l’Ajuntament està obligat a mantindre unes condicions que garantisquen la seguretat en la zona d’obra. No obstant això s’ha negociat amb la constructora i amb la direcció de l’obra l’ús parcial dels trams on s’acabe la pavimentació, per a l’ús de terrasses i també s’ha sol·licitat, a mesura que avance l’obra, ampliar la zona destinada als vianants.

“Als establiments afectats no se’ls cobrarà, tampoc enguany, l’ocupació de les terrasses, recordem que venen sense pagar-lo des de 2020, a causa de les restriccions per la Covid-19”, ha continuat el primer edil.

“El 27 d’octubre és la data prevista per a la finalització completa de les obres. Vivim en una societat globalitzada, i de vegades, les circumstàncies internacionals ens afecten inevitablement, però tenim la confiança que a la finalització de les obres Altea millorarà la seua oferta turística i sobretot, la qualitat de vida dels nostres ciutadans amb la nova platja i el nou passeig, la qual cosa ens permetrà afrontar el futur amb major fortalesa”, ha conclòs Jaume Llinares.

Pin It on Pinterest