Select Page

Dissabte que ve 26 de març al Centre Cultural d’Altea la Vella tindrà lloc la 5a Trobada de Jóvens Pianistes, durant el qual s’oferiran dos recitals a càrrec dels 90 participants procedents dels conservatoris d’Altea, Xabia i Dénia, organitzadors de l’activitat; així ho han donat a conéixer el regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, Sonia Caller i Joan Carles Poquet, responsables de l’àrea de piano dels centres d’Altea i Dénia, respectivament.
Com ha explicat el responsable municipal de Cultura, “la Trobada està organitzat pels conservatoris de Dénia, Xabia i Altea i durant el mateix tindran lloc, a més de les audicions, una conferència, concursos i diverses activitats per als participants”. Miquel Zaragoza ha agraït als conservatoris i el seu personal docent la seua implicació en la iniciativa. L’edil ha animat als alteans i amants de la música a assistir a les audicions, que es desenvoluparan a partir de les 12:30 la infantil i a les 18h el concert juvenil, “perquè amb l’assistència de públic els xiquets se senten abrigats i motivats”. Miquel Zaragoza ha recordat que en la línia de treball del Conservatori Municipal Professional d’Altea està present la celebració d’audicions i esta Trobada de Jóvens Pianistes és una mostra més d’això”.
Com a cap del Departament de Piano del Conservatori d’Altea, Sonia Caller ha comentat que la trobada contempla la realització d’actes lúdics i culturals per als participants, entre els que es troba una conferència de Felipe Dupèrly sobre la construcció d’instruments; un menjar de germandat i les audicions d’alumnes de 8 a 12 anys en la categoria d’Infantil i de 12 a 18 anys en la secció Juvenil. “Des del punt de vista del professorat, una trotambé presents el directorbada d’este tipus enriquix molts aspectes com per exemple la formació pròpia de l’alumnat i el foment de la relació entre professors”, ha afegit Caller.
Des del Conservatori de Dénia, Joan Carles Poquet ha manifestat satisfacció per participar en una edició més de la Trobada de Jóvens Pianistes i ha explicat que es tracta d’una experiència enriquidora per als alumnes. Poquet ha explicat que cada una de les edicions se celebra en una de les tres localitats organitzadores i que una vegada conclòs la trobada, l’organització edita uns CD’s “perquè quede constància de la música que han fet els xiquets”.
Durant la presentació d’esta nova edició de la Trobada de Jóvens Pianistes han estat també presents el director del Conservatori Professional Municipal d’Altea, Juan Tomás Laviós i la professora de piano del dit centre, Guiomar Montero.

Pin It on Pinterest