Select Page

L’activitat es desenvoluparà del 9 al 15 de desembre.

Les regidores d’Educació, Vicenta Pérez i Cultura, Aurora Serrat, han presentat la nova edició de Culturant lo Diamant. Una activitat cultural que tindrà lloc als cinc col·legis públics del municipi, del 9 al 15 de desembre i que inclou 4 espectacles variats.

Com ha recordat l´edil d´Educació, la situació sanitària que ha motivat la pandèmia ha fet que les activitats s´adapten a les possibilitats del moment i l´any passat va nàixer Culturant lo Diamant per apropar la cultura i l´oci fins als alumnes de Primària sense que estos s’hagueren de desplaçar.

“Com que l’activitat va tenir tant d’èxit, este any s’ha tornat a organitzar. Esta consisteix a portar a les escoles la cultura a través de representacions, contes, màgia, etc de forma rotatòria i és el propi centre educatiu el que decideix a quin curs van dirigides, una vegada coneixen el contingut de cadascuna de les propostes”; ha assenyalat Vicenta Pérez.

Per la seua banda, l’edil de Cultura ha detallat les quatre propostes que inclou Culturant lo Diamant 2021; “Sabors” de Pampol Teatre, un projecte indicat per a l’alumnat de 1r a 4t de Primària amb marionetes, actors i cançons. Esta obra enfoca la lectura com una activitat de oci perquè diverteix amb històries tretes dels llibres. Fomenta a l’alumnat linterès per la lectura i per lús de les biblioteques.

“Converses amb un pallasso”; un pallasso alegre i creatiu utilitza la seua imaginació per transformar qualsevol objecte quotidià en allò que necessita per divertir-se i ser feliç.

Malastruc; un aprenent de mag, excèntric i divertit està recorrent el món per aprendre màgia dels millors mags del planeta. És un espectacle per a tots els públics on els menuts són els protagonistes.

“Rondalles” amb Almudena Frances; un espectacle per escoltar contes populars i ballar cançons tradicionals.

“La iniciativa va tenir èxit a la seua primera edició, en un temps en què els xiquets  necessitaven una injecció de propostes fora de l’aula, creativitat, cultura i aprenentatge i hem pensat a repetir-la perquè va agradar molt”; ha conclòs la responsable municipal de Cultura.

Pin It on Pinterest