Select Page

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Altea i la revista RGB Magazine han concebut un nou projecte fotogràfic destinat a professionals i amants de la fotografia residents a la província d’Alacant.

Concretament es tracta d’un concurs monotemàtic de fotografia sobre Altea i les imatges seleccionades del qual formaran el contingut d’una edició especial de la revista esmentada sobre el municipi. Així ho han donat a conèixer l´edil d´àrea, Aurora Serrat i els responsables de la revista, Carlos Balsalobre i David Santacreu.

Segons ha explicat Serrat, “vam conèixer este projecte l’any passat durant una exposició que Carlos Balsalobre va fer a Palau Altea i fruit d’este contacte va néixer la idea de fer un número especial de la revista sobre Altea i hem portat el projecte més enllà, organitzant un concurs fotogràfic que servisca per donar contingut a la publicació”.

Sobre el concurs, l´edil ha comentat que “s’han establert tres premis per a les tres millors fotografies. Hi haurà un primer premi de 400€, un segon de 250€ i un tercer de 150€. I a més, una vegada s’hagen seleccionat les fotografies per a la revista, se n’escollirà 20 per fer una exposició a l’aire lliure durant l’estiu”.

Pel que fa a les bases del concurs, estes es troben disponibles a www.alteacultural.com  i el termini de presentació de les fotografies a concurs romandrà obert fins a l’1 de maig.

Per part seua, Carlos Balsalobre ha detallat que “la revista naix en plena pandèmia amb l’objectiu de donar participació als fotògrafs de la província d’Alacant. Es proposa un tema sobre el qual tots treballen amb la finalitat d’integrar, després d’una selecció, la revista corresponent”.

“La revista ha nascut amb la idea d’una fotografia contemporània, aleshores la proposta és que els participants no busquen la típica fotografia turística que estem habituats a veure d’Altea, sinó una mirada diferent que ixca de l’habitual, que sense deixar de ser bonica i ben construïda siga diferent” ha puntualitzat David Santacreu, qui ha remarcat que “com el format de la revista el vertical, totes les fotografies han de ser verticals, fet que condiciona el tipus de fotografia”.

Podran presentar-se fins a 5 obres per autor i les característiques de les mateixes es troben detallades a les bases del concurs. Les fotografies han de remetre’s a info@estudiobalsalobre.es

De totes les obres que es presenten al concurs, seran seleccionades 60 i d’entre elles 20 per a l’exposició i tres com a guanyadores del concurs. Les obres es poden presentar des d’avui mateix i fins al proper 1 de maig.

El 12 de juny es presentarà la revista, es lliuraran els premis del concurs i s’anunciaran les 20 fotografies seleccionades per a l’exposició.

Des de l’organització del concurs s’anima a la participació i s’indica que aquells les fotos dels quals siguen seleccionades per formar part de la revista tindran a la seua disposició un exemplar gratuït una vegada editada.

Pin It on Pinterest