Select Page

El regidor de Medi Ambient, Santiago Ronda, ha informat de les dos últimes accions dutes a terme pel voluntariat de Creu Roja a través dels programes de Salvament Marítim i Medi Ambient. Intervencions que van tindre lloc el passat 26 de febrer a la Cala Mascarat i el dissabte 12 de març al Port Pesquer d’Altea.
Respecte a la neteja de la Cala Mascarat, el dissabte 26 de febrer les persones voluntàries de Salvament Marítim de CRE a Altea, van realitzar un exercici de lluita contra la contaminació marina. Per a això es va procedir a desembarcar a la cala nord de Mascarat de molt difícil accés per terra i es van arreplegar gran quantitat de residus, entre els que es trobaven pneumàtics, botelles de plàstic, canonades de metall i pvc, làmines de suro blanc i abundants bosses de plàstic. “Eixos residus tarden molt de temps a destruir-se i generen un problema a l’ecosistema”, ha puntualitzat Ronda. L’edil ha explicat que els residus extrets van ser depositats en els punts verds del Port Mascarat.
La segona de les actuacions ha sigut duta a terme dissabte passat 12 de març al Port Pesquer d’Altea, en el que voluntaris dels programes de medi ambient i salvament marítim de Creu Roja Espanyola en l’assemblea local d’Altea, van ser els encarregats de dur a terme la neteja. Una tasca el resultat de la qual va ser l’extracció de gran quantitat de residus sòlids -botelles de plàstic i vidre, pots d’alumini, bosses de plàstic, pneumàtics, caixes de fusta, etc-, omplint amb tot allò que s’ha arreplegat fins a quatre contenidors de fem.
El respecte dels residus que habitualment es tiren al mar al Port, Ronda ha recordat que “des d’esta regidoria s’ha reiterat a Conselleria el problema, s’han realitzat diverses denúncies al Seprona i inclús s’ha impartit un curs de mesures mediambientals dirigides a patrons i pescadors perquè cuiden l’entorn”.
Santiago Ronda ha instat als ciutadans d’Altea a participar en accions de neteja com les dutes a terme “perquè ajuden a mantindre en entorn molt més atenció”.
Des de Creu Roja es fa un crida a tots els ciutadans d’Altea “perquè col·laboren amb nosaltres en les pròximes jornades de neteges, que es realitzaran pròximament, a més els demanem el seu suport en la conservació de l’entorn evitant tirar fem al nostre mar”.


 

Pin It on Pinterest