Select Page

Alumnat dels centres de Secundària, nens, nenes, joves dels centres de menors i els diferents col·lectius dels projectes de Creu Roja participen al projecte.

La regidoria de Medi Ambient, regida per Jose Orozco, ha posat a disposició de Creu Roja un hort eco social per tal que siga usat com a mitjà d’inclusió social. Fet que és possible gràcies al projecte municipal d’Horts Urbans i al conveni de col·laboració signat entre l’ONG i l’Ajuntament d’Altea.

Com ha explicat l’edil d’àrea, “este hort cedit a Creu Roja serà utilitzat principalment per les persones que participen en projectes d’inclusió i s’hi duen a terme treballs de recuperació d’espècies; tant al centre El Verdader com a l’IES Altaia, sent la premissa fonamental la integració de la variable social en un projecte ambiental”.

A més de l’aprenentatge, a l’àmbit del projecte es desenvolupa un banc de llavors, afavorint la conservació i difusió del patrimoni filogenètic de les varietats vegetals de la comarca de la Marina Baixa i en concret de les tradicionals de la població d’Altea. Tot això encaminat a la preservació de la biodiversitat”; ha assenyalat Orozco, que ha matisat que l´aportació municipal també passa per la cessió d´eines i material agrari; a més de la cessió de l’hort.

“Es tracta d’un projecte que integra valors com la solidaritat, la companyia i el treball en grup. Des de l’Ajuntament ens sembla molt interessant impulsar una acció que permet la integració de gent desafavorida, ensenyant-la a treballar la terra i conèixer la gran varietat de llavors autòctones existents”; conclou l´edil de Medi Ambient i Agricultura de l´Ajuntament d´Altea.

Tallers com agro compostatge, agricultura ecològica, tipus de bancals, o nutrició vegetal, són algunes de les matèries que s’imparteixen per oferir coneixements als usuaris. Alhora, este hort eco social serveix com a eina de foment de la salut, el proveïment de productes frescos, el contacte amb la naturalesa i la millora de la integració social al municipi.

Pin It on Pinterest