Select Page

“Estem travessant la pitjor crisi, amb el pitjor Govern que posa en perill , no sols el futur d’Altea, sinó els avanços i el progrés que hem disfrutat els alteans durant els últims 15 anys”. Amb esta frase, l’edil popular i exalcalde, Miguel Ortiz donava inici al balanç de gestió del govern socialista al complir-se els tres anys de manat, qualificant-la de “nefasta”. Durant la seua intervenció, Ortiz ha instat a l’Equip de Govern a prendre mesures urgents, com l’aprovació del Pressupost 2010 en el que es contemplen les necessitats socials del moment, entre elles un pla de viabilitat per a la Residència Els Boqueres.


El dirigent popular ha centrat les seues manifestacions en tres àrees municipals, com són l’econòmica, la urbanística i la referida als servicis socials. De la gestió econòmica de l’Ajuntament, Ortiz ha indicat que, “la caòtica situació econòmica d’este Ajuntament ha provocat que encara no es conega la liquidació de l’any 2009, amagada en un calaix per la gravetat de la situació. A estes altures d’any, seguim sense tindre notícia alguna del Pressupost per al 2010”. I ha afegit, “mentrestant, s’ha augmentat el deute un 50%, s’ha triplicat el deute amb els bancs, s’ha gastat en un any el cànon de la concessió del servici d’aigua per als pròxims 20, s’han pujat tots els impostos, s’han augmentat les taxes i s’ha portat avant el cadastràs”. Segons dades aportades per l’edil popular, el consistori alteà ingressa més diners que mai, a causa de l’augment desmesurat d’impostos, i no obstant això no s’han pres mesures per a reduir el gasto, sinó que este continua augmentant sense parar.


Quant a l’àrea urbanística, Miquel Ortiz hi ha assenyalat que “després de tres anys de govern, en el que ha prevalgut l’ocultisme i la falta de transparència, ningú sap res de la promesa socialista de revisió del PGOU, ni del PERI d’Altea la Vella, a pesar de ser dos iniciatives contractades a tècnics externs. Contractació que ha augmentat més el gasto”. Al que ha sumat, “a més, l’Equip de Govern ha considerat sempre la construcció com una activitat especuladora de dos empreses, sense adonar-se que la construcció també són fusters, llanterners, pintors, jardiners, etc”.


I respecte a l’àrea Social, ha comentat, “al PSOE sempre se li ha omplit la boca al parlar de polítiques socials i la veritat és que han passat tres quartes parts de la seua legislatura i no han augmentat ni un sol servici de què s’estaven oferint, però tampoc han millorat cap d’ells. Però pitjor encara, està posant en perill els projectes existents, com la residència de la tercera edat Les Boqueres o el CEAM, tutelats per la Fundació nostres Majors Vil·la d’Altea, a la que deuen 875.000€.


Finalment, Ortiz ha mostrat la predisposició del Partit Popular per a arribar acords que solucionen l’actual situació i ha proposat l’aplicació immediata de dos mesures d’emergència. D’una banda, l’aprovació en els pròxims dies d’un pressupost per a enguany 2010 que adapte a este Ajuntament a la realitat que viuen els ciutadans i, d’un altre, tirar endavant un Pla de Viabilitat per a la Residència Els Boqueres, ja que el consistori li deu ja les quantitats relatives als anys 2008, 2009 i 2010. Per a concloure, Miguel Ortiz ha proposat a més que abans d’acabar l’any s’arribe a un consens respecte a la redacció d’un Pla Pressupostari per al 2011, tenint en compte que es tracta d’un any electoral i que participarà de dos legislatures distintes, per la qual cosa es fa important l’acord entre les diferents forces polítiques amb representació en este Ajuntament. De la mateixa manera, des del PP es considera prioritària la revisió en este temps del Pla General d’Ordenació Urbana, perquè este servisca com a instrument dinamitzador que siga capaç de tornar a il·lusionar els nostres empresaris i emprenedors.


 

Pin It on Pinterest