Select Page

Baltasar Ripoll i Pepa Narbó, regidors del Grup Municipal Bloc-Verds de l’Ajuntament d’Altea, han presentat una proposta que complementa la seua recent sol·licitud d’una nova parada del Tram a Cap Blanc i on reclamen la implantació d’un servei d’autobús intraurbà que facilite la mobilitat dels alteans i les alteanes i evite el col·lapse circulatori.


De fet, la causa principal del caos circulatori en Altea és que els veïns no tenen més opció que agafar el cotxe per a fer gestions quotidianes, cosa que s’evitaria si es dissenyara una ruta de transport públic intraurbà eficaç, que tinguera en compte les necessitats del transport escolar, els mercats setmanals i altres actes culturals i esportius.


Pepa Narbó, portaveu del Bloc d’infrastructures, explica que en desembre de 2007 ja va presentar al plenari una moció en este sentit. En aquell moment, el seu grup la va retirar abans del plenari perquè la regidora de Trànsit va informar que estava negociant amb l’empresa concesionària l’ampliació del servei.


El grup municipal Bloc-Verds d’Atea no entén com, dos anys i mig després, els dos grups del govern, CIPAL i PSOE, no han fet cap avanç en la implantació d’esta mesura bàsica per a lluitar contra la contaminació i millorar la qualitat de vida de la ciutadania.


A més, l’Ajuntament fa poc ha rebut el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible, un estudi que analitza la realitat circulatòria del municipi i fa propostes per a solucionar els problemes i les deficiències actuals. Segons el Bloc, este document —imprescindible per al desenvolupament del PGOU— avala les seues reiterades denúncies sobre la inexistència d’una xarxa de transport públic pràctica i de qualitat que connecte el poble antic i l’extraradi amb el centre.
Per acabar, el Bloc insistix que és urgent i necessari dotar Altea d’un transport públic, eficient i ecològic que solucione el col·lapse circulatori i els greus problemes d’aparcament. A més, este servei contribuiria a la revitalització del comerç local, tant del nucli urbà com de l’extraradi, i ajudaria a reduir la pol·lució.


Grup Municipal Bloc-Verds

Pin It on Pinterest