Select Page

Corporació, funcionariat i ciutadania s’han citat en la plaça de l’Ajuntament per a la lectura del manifest pel 25-N

L’Ajuntament d’Altea ha fet públic el seu rebuig “a tots els tipus de violència contra les dones”. A migdia, membres de la corporació municipal, personal del Consistori i el veïnat alteà han acudit a la lectura del manifest institucional pel 25-N, Dia Internacional per l’eliminació de la violència contra la dona. El text, llegit per regidores de diferents grups polítics i representants de l’Associació Mujeres con Voz , ha sigut acordat de manera unànime pel consistori amb inclusions  del Consell Comarcal d’Igualtat de la Marina Baixa. En paraules de Vicenta Pérez, regidora d’Igualtat, “la lluita contra la violència de gènere és la prioritat de tot l’Ajuntament on hem d’anar conjuntament amb la ciutadania i conscienciar a homes i dones respecte a esta lluita que hem de fer junts i units”.

El comunicat recorda les dades de dones assassinades facilitades pel Ministeri d’Igualtat: 1.114 des de l’any 2003, 37 des de principi d’any. Així, l’organisme municipal ha reconegut la violència de gènere com “una de les problemàtiques més greus que es donen globalment” i reclama que “s’ha d’afrontar d’una manera multidisciplinària, coordinada, professional i directa”. Consideren insuficients les mesures existents i insisteixen en la necessitat de reforçar les accions en matèria de prevenció, atenció a les víctimes i reeducació dels maltractadors.

Durant la pandèmia, “s’estan evidenciant les desigualtats de gènere dins d’un sistema que no protegeix ni ofereix seguretat a les dones. El confinament va provocar que moltes dones estigueren tancades amb els seus maltractadors en una situació de vulnerabilitat i incertesa”, manifesten. Segons les dades del Ministeri, les trucades al número 016 es van incrementar en el mes d’abril del 2020 un 60% respecte a abril de 2019 i les consultes per internet ho van fer en un 600%.

En el mateix sentit, el document defén que “les circumstàncies actuals han ressaltat les bretxes de gènere en diferents àmbits”, en referència al fet que les dones majoritàriament desenvolupen les tasques de cura, treball domèstic i atenció domiciliària.

Durant la intervenció també s’ha recordat en especial el cas de Zuita Bouchira, veïna de la Vila Joiosa brutalment assassinada el passat setembre per qui era el seu marit, i que va deixar tres menors orfes.

Dins de la voluntat manifesta de l’Ajuntament amb la data, la regidoria d’Igualtat ha instal·lat durant el matí un punt violeta informatiu a la plaça de l’Ajuntament. L’emissora municipal Ràdio Altea també ha emés un programa especial del magazín “A trossos i mossos” des de l’exterior del consistori amb contingut temàtic.

Pin It on Pinterest