Select Page

El Club Nàutic d’Altea, en col·laboració amb el Centre de Busseig Scorpora i l’Ajuntament, ha organitzat, per a dissabte que ve 12 de juny, una edició més de la jornada de neteja de residus en els fons marins de la Badia d’Altea. Amb esta són ja 10 les edicions esta activitat mediambiental. En la presentació de l’activitat han estat presents Jaime Llinares com a Vocal de Busseig del Club Nàutic Altea; José Péret, gerent de Scorpora i l’edil de Joventut i Esports, Eloy Hidalgo; els que han coincidit a sol·licitar als usuaris del mar conscienciació en la protecció de l’ecosistema, evitant tirar residus altament contaminants com ara piles i ploms, entre altres.


En el transcurs de la presentació, Llinares ha parlat del compromís que el Club Nàutic d’Altea té amb la preservació i millora del medi ambient. Exemple d’això és la bandera blau que any rere any rep des de 1987 i els distints certificats de qualitat que ostenta. Jaime Llinares ha recordat que “el Club Nàutic compta a arreplegada d’abocament d’olis, de materials degradants i tractament de residus”.


En nom de l’Ajuntament, Eloy Hidalgo ha agraït l’esforç dels participants; “és moment de donar les gràcies a què participen en l’activitat en què molta gent dedica el seu temps lliure a cuidar el vaixell almirall d’Altea com és la seua Badia”.


“Tant de bo arribe el dia en què celebrem l’última edició d’esta activitat, perquè això voldrà dir que la gent s’ha conscienciat que cal mantindre el nostre patrimoni i ho deixa tan neta com ho ha trobat”, ha afegit Hidalgo.


Ha sigut el responsable del Club de Busseig qui hi ha detallat les zones d’actuació “Les zones triades per a actuar són les mateixes de l’any passat, ja que són les més afectades per l’usuari i els corrents, que són La Mina, la Punta de l’Albir, la zona de l’Aiguabeneitera, l’Illa de l’Olla i estem estudiant fer una neteja en l’entrada del Port”.


El punt de reunió serà la zona esportiva del Club Nàutic Altea i la jornada tindrà dos eixides, una a les 09:00h i una altra a les 11:00. A les 13h tindrà lloc un àgape per als participants i el repartiment de camisetes. “L’activitat és gratuïta, ja que el centre de Busseig posa el material. No cal que els participants siguen tots bussejadors perquè en terra també actuem”, ha comentat José Peret.


Seran 4 embarcacions les que participen, pertanyents al Centre de Busseig Scorpora, al Club Nàutic i a Creu Roja. Per a concloure Peret ha invitat a la participació als bussejadors en general i “també ens agradaria comptar amb algun grup ecologista, ja que en els últims anys no ha participat cap”.


Per a més detalls, així com per a inscriure’s, els que ho desitgen podran telefonar al 616 13 26 26, en les oficines de Scorpora, Carrer Pau Casals de l’Albir o acudir a les oficines del propi Club Nàutic. Per a més informació: www.centrobuceoscorpora.com

Pin It on Pinterest