Select Page

Del 18 al 29 d’agost a les partides alteanes de La Lloma i El Barranquet.

Amb el Novenari en honor al Sant, el dijous 18 d’agost a les 21:30h, començaran les festes de Sant Lluís Bertrán a l’Ermita de Sant Lluís, ubicada entre les partides El Barranquet i La Lloma. Una celebració que, segons s’ha pogut constatar, el 2020 compliria 150 anys i l’efemèride de la qual no va poder ser celebrada a conseqüència de la pandèmia, però que este any sí que es commemorarà; així ho ha donat a conèixer el Clavari de la Comissió de Festes, Pere Soler, que, acompanyat per l’edil de Festes, Marta Lloret, ha revelat els detalls del programa d’actes.

A l’inici de la compareixença, l’edil ha agraït la feina i la col·laboració amb la regidoria de Festes dels membres de la Comissió de Festes, “que durant tres anys han seguit al capdavant per mantenir les tradicions i la cultura que representen les festes alteanes ”.

Com a representant de la Comissió, Soler ha reconegut la dificultat de mantenir intacta la Comissió durant 3 anys, que qualifica de complicats. “Som una Comissió de 45 adults i 26 xiquets i s’ha donat la circumstància que hem pogut tirar endavant i s’ha disposat un programa similar al d’anys anteriors, modificant algunes coses per ajustar-ho i esperem que tot funcione bé”.

“Es donava el fet que el 2020 haguéssim commemorat el 150è aniversari de la primera vegada, que tenim documentada, que es va celebrar Sant Lluis. Com que no es va poder fer el 2020 doncs este any en són 150 més 2 i seguirem el compte”; ha explicat el Clavari; qui ha convidat el veïnat en particular i els alteans i alteanes, en general, a participar i gaudir d’estes festes.

Programa d’actes

DEL 18 AL 26 D’AGOST 21.30h Novenari en honor a Sant Lluís Bertran.

DIVENDRES 26 D’AGOST 13.00h Anunci de festes, volteig de campana i llançament de coets. 18.00h Tradicional Entrada de la Murta des de la Lloma fins a l’era. 21.30h Darrer dia de novena. Després de la novena, Sopar de Sobaquillo per al veïnat. 24.00h Revetla per a tothom amb l’orquestra Paradise.

DISSABTE 27 D’AGOST 18.00h Concentració a l’era per anar al Montagut per agafar l’arbret. Durant el trasllat de l’arbret tindrà lloc el berenar. 20.30h Plantà de l’Arbret. Després Coca a la Llumà i vi per a totes i tots. 24.00h Revetla a l’era amb “Cistella de Mimbre”.

DIUMENGE 28 D’AGOST 08.00h Despertà pel barri amb coets, dolçaina i tabalet. 10.00h Exposició de vehicles clàssics a l’era amb Altea Motor Classic. 13.00h Solemne missa en honor a Sant Lluís Bertran. Després de la missa, mascletà i aperitiu a la barraca. 16.30h Celebració de les partides del XV Trofeu de Truc Salvador de Canasta. 17:00h Vesprada pels més petits amb parc infantil i berenar. 19.30h Disfresses i disco mòbil infantil amb premis i sorpreses. 23.30h Revetla amb l’orquestra Twister

DILLUNS 29 D’AGOST 08.00h “Despertá” amb coets, dolçaina i tabalet. 12.00h Solemne Missa de Difunts i nomenament de la nova Comissió de Festes. Després de la missa, mascletà i aperitiu a la barraca. 14.30h Concurs de paelles i paella popular. 18.00h Vesprada de cucanyes, jocs i cintes. 21.30h Final de festa de germanor amb tot el veïnat.

Després de donar a conèixer el que serà el programa d’actes de Sant Lluís 2022, tant l’edil de Festes com el Clavari i la Comissió han convidat la població a participar d’estes festes i especialment de l’Arbret. “És important que la gent s’anime a participar a l’Arbret. Berenarem a mig camí del seu trasllat per agafar forces i pujar-lo a l’era i tensar les cordes i que l’arbret torne a entrar bé a la terra; ha apuntat Pere Soler, que declara que, “l’arbret és una experiència molt interessant i jo convide a agafar-s’hi; al fet de portar-ho, perquè és una experiència que no falla”.

Pin It on Pinterest