Select Page

La regidoria realitza un menjar de convivència a escassos dies de la finalització del projecte


Més de 40 persones de distintes nacionalitats han participat en el projecte Acollim Convivim. La regidora de Benestar Social, Gemma Córcoles, ha explicat les particularitats d’esta iniciativa “que té com a objectiu donar a conéixer les persones immigrants tots aquells recursos, les activitats, tot el que poden utilitzar per a la seua plena integració en el nostre entorn a més d’oferir-los ajuda en l’aprenentatge de l’idioma i també s’oferix pautes per a reagrupar eixes famílies separades de la seua parella i dels seus fills”.


Dissabte passat es va realitzar un menjar de convivència en què van participar tots “i a partir de la qual – indica Córcoles- s’organitzarà una altra amb les distintes gastronomies dels països d’on procedixen els participants”.


El projecte finalitzarà esta setmana amb un acte entrega de diplomes i amb una conferència programada per al dijous 10 de juny a les 11.30h al Centre Social sobre “Legislació i Ocupació”. La regidora ha remarcat la importància d’esta conferència per als immigrants “tenint en compte en quin moment ens trobem laboralment”.


El projecte “Acollim Convivim” es va iniciar al febrer amb la pretensió de facilitar la integració de les famílies reagrupades en el municipi i és el primer que el Fons Europeu per a la Integració aprova per al municipi. Esta subvenció que aconseguix els 10.600 euros, ha arribat fins a la localitat a través del Ministeri de Treball en Immigració i suposa un fet exclusiu ja que tan sols Orihuela i Elx han sigut beneficiaris del mateix finançament.


Les activitats realitzades han sigut diverses com a tallers grupals (per a la reagrupació familiar i on plantejar i resoldre dubtes i incerteses); tallers per a pares/mares (un psicòleg abordarà temes que afecten la reagrupació); ruta associativa (dirigit a majors de 16 per a visitar algunes seus d’associacions altanes la finalitat de la qual és proporcionar informació sobre recursos); servici d’acompanyament de menors reagrupats (per a majors de 12 amb l’educadora social per a conéixer recursos educatius, culturals, d’oci i esportius juvenils) i un taller de salut que pretén donar a conéixer el Servici Valencià de Salut. 

Pin It on Pinterest