Select Page

Miquel Zaragoza: “ENCONTES pretén ser una alternativa a altres formes d’entreteniment”


Del 20 al 22 de maig tindrà lloc a Altea ENCONTES. Un Festival de Narració Oral ja consolidat que amb la present edició complix 7 anys donant vida als carrers i places del municipi; així ho han donat a conéixer l’edil de Cultura, Miquel Zaragoza i el director del Festival, Blai Senabre, els que han detallat les distintes activitats organitzades per als diferents tipus de públic, fent insistència en les novetats proposades, com són el Vermut de Contes i el Correcontes.


En la seua intervenció, Zaragoza hi ha assenyalant la voluntat de la seua regidoria de “apostar per la difusió oral dels contes en estos temps en què la imatge, la televisió i els videojocs són el principal vehicle que els més menuts utilitzen per a ocupar el seu temps d’oci. És ara quan més sentit té apostar per la recuperació de la narració oral, tant per als xicotets com per al públic familiar o adult”.
“Contar contes amb l’únic instrument de la paraula és una activitat a vegades oblidada i perduda. Per això obrir la ment a la imaginació de forma individual, on cada oient construïx la seua pròpia imatge quan sent al contacontes o narrador és una cosa indescriptible”, ha afegit Zaragoza. Miquel Zaragoza ha explicat que “ENCONTES no pretén ni més ni menys que ser una alternativa a altres formar d’entreteniment”.
Com hi ha assenyalat l’edil de Cultura, en la present edició es convertirà també en escenari la Plaça del Mestre la Música; espai contigu a la Casa de Cultura.
Per la seua banda, com a director de la trobada, Blai Senabre ha subratllat les novetats d’ENCONTES 2010 com és “Vermuts de contes”, en el que cada dia a l’hora del Vermut, 12:00h, es contaran contes en un restaurant alhora que es pren la beguda que dóna nom a l’activitat. Respecte a l’altra innovació, el “Correcontes”, en la que col·laborarà l’historiador local Juanvi Martín Devesa, Senabre ha puntualitzat que “es tracta d’un passeig de contes per alguns racons i carrers d’Altea amb la intenció de redescobrir-los amb una mirada nova, la del conte que ens endinsarà en la història d’eixos llocs”. El punt de trobada per a participar en esta activitat serà la Plaça de la Creu a les 20:30h i conclourà a la Plaça de la Canterería amb la sessió de contes per a adults.


Les activitats que es realitzaran durant els dies 20, 21 i 22 de maig són:


· Contes a les places. Són sessions de contes que es faran a les places d’Altea per narradors professionals i dirigides a un públic adult i familiar.
· Contes per als col.legis. Sessions de contes infantils realitzades per als col·legis d’Altea. Els xiquets aniran a la plaça de la Cantereria per a escoltar contes.
· Paraules de nit. Sessions de contes que es faran a la Plaça de l’Aigua a les 12 de la nit dirigides als més noctàmbuls.
· Contes a les residències d’avis. Sessions de contes que es realitzaren les residències de majors d’Altea per a acostar la narració oral a aquells grups que per les seues característiques especials, no poden o no solen acudir als espais de narració.
· Històries del meu poble. A l’auditori del passeig Sant Pere es contaran històries, anècdotes o llegendes d’Altea i els seus voltants, intentant que els propis alteans s’animen a contar aquelles vivències, reals o imaginàries, que es troben mig amagades en la memòria popular.
· Mercat d’Intercanvide llibres de contes. Tots els dies, a la Casa de Cultura i en el seu horari habitual, es realitzarà un mercat d’intercanvi de llibres de contes.
· El conte de la gent d’Altea. Es donarà continuïtat a esta activitat iniciada l’any passat. S’intentarà crear un conte col·lectiu amb la participació de tots els alteans i alteanes que ho desitgen, els quals podran escriure un xicotet fragment del conte.
· Vermut de contes, cada dia a l’hora del Vermut es contaran contes en un restaurant d’Altea.
· Correcontes, passeig de contes per alguns racons i carrers d’Altea amb la intenció de redescobrir-los amb una mirada nova, una mirada de conte.
· Borumballa contes curts, novetat, convocatòria oberta de contes curts i edició i presentació del resultat.Nota: programa d’actes en el fitxer adjunt

Pin It on Pinterest