Select Page

L’alcalde va inaugurar la jornada que va començar el divendres a les 16 hores a la Casa de Cultura


Un total de 88 persones s’han inscrit al curs sobre l’escriptora alteana, Carmelina Sánchez Cutillas, que es va inaugurar divendres passat a les 16 hores a la Casa de Cultura amb la presència de l’alcalde, Andrés Ripoll, l’edil de Cultura, Miquel Zaragoza, i els familiars de l’homenatjada. A més, també van participar en la jornada, Joan Borja, professor de la Universitat d’Alacant i promotor de la iniciativa, Josep María Baldaquí, director de l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana, i Carles Cortés, director del Secretariat de Cultura de la Universitat d’Alacant.
En paraules del primer edil, Carmelina Sánchez-cutillas és “una referència per a la literatura alteana i hem de potenciar la seua figura i la seua obra i, per això, quan ens van proposar celebrar este curs no dubtem en cap moment”. Així mateix, l’alcalde va recordar que l’escriptora va morir fa un any però “ens ha deixat el seu llegat literari i la seua obra” que “sempre m’emociona”, va puntualitzar. Ripoll també va destacar “la bona acollida del curs amb quasi un centenar de persones matriculades” i va agrair al comité organitzador format per Joan Borja, Patricia Alberola i Joan Perujo, i a la Universitat d’Alacant “la seua implicació” en l’organització de l’esdeveniment.
Per la seua banda, Joan Borja va qualificar la literatura de Carmelina com “una obra emblemàtica de les lletres valencianes dels anys 70” i, concretament el seu llibre, “Matèria de Bretanya” com “un dels llibres més venuts d’aquella època però poc estudiat ant el que ens decidim a organitzar el curs” i va agrair “el suport institucional que hem rebut per a aconseguir-ho”.
El curs continuarà el pròxim dia 7 de maig a les 16 hores amb la taula redona, “Café Montcau”, que es durà a terme en directe a Ràdio Altea i on s’aprofundirà en l’obra i la vida de Carmelina Sánchez-cutillas gràcies a les intervencions de Joan Borja, Patrícia Alberola, Antoni Ripoll, Diego Zaragozí i Paqui Aznar. A partir de les 17.30 hores, Lluis Alpera, oferirà la conferència, “Semblança i obra poètica”, a les 17.30 hores, Víctor Labrado, exposarà una altra xarrada davall el títol “Carmelina en el context dels lletres valencianes contemporànies”, a les 20 hores, Vicent Beltrán, amb “El parlar d´Altea i el registre literari de Carmelina Sánchez-Cutillas”, i a les 21.15 hores, es projectarà l’obra audiovisual, “Els dies d´ahir. L´Altea literària de Carmelina”.
La clausura tindrà lloc el dissabte dia 8 de maig on Joaquim Espinós exposarà una altra xarrada, “Matèria de Bretanya o el paradís perdut de la infància”, a les 10.30 hores, participarà Jordi Coloma, amb “El model de llengua literària de Carmelina”, a les 12 hores, Ángels Francés, amb “Carmelina Sánchez-Cutillas: una dóna rebel” i a les 13.30 hores tindrà lloc la clausura oficial.

Pin It on Pinterest