Select Page

La jornada comptarà amb les intervencions d’erudits dels textos de l’escriptora

Altea serà la seu d’una jornada dedicada a Carmelina Sánchez-Cutillas organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Ajuntament com a tancament del nomenament com a Escriptora de l’Any. Amb el títol “Des de les fronteres del silenci”, erudits de l’autora analitzaran i reflexionaran sobre la seua obra des de diferents punts de vista.

Les activitats programades tindran lloc el divendres 19 i dissabte 20 de novembre en sessions de vesprada i matí, respectivament, en la Casa de Cultura.

La regidora de Cultura, Aurora Serrat, ha detallat que “la jornada estarà formada per ponències i taules redones a càrrec de diferents personalitats del món de la literatura i la cultura, així com entesos en la vida i obra de l’escriptora alteana”. A més a més, per part de l’AVL, la comissió de l’any Carmelina presentarà els llibres editats per a l’ocasió que inclouen l’obra completa de l’autora.

Serrat també ha destacat que “les jornades finalitzaran amb la ruta turística i literària pel poble antic sobre la neta de Francesc Martinez i Martinez dinamitzada per Joan Borja, professor de la Universitat d’Alacant i veí d’Altea”.

Escriptora de l’Any 2020-2021

A causa de la impossibilitat de portar a terme la programació completament per la crisi sanitària, l’AVL va perllongar l’any Carmelina fins a 2021. L’edil reconeix “l’esforç per mantenir les celebracions en Altea i la resta de la Comunitat Valenciana que tan bona acollida han tingut per part del públic i amants de les lletres”. Així mateix, també agraeix “les aportacions de material per part dels fills i familiars de Carmelina, que han fet possible les troballes que han fet costat estes celebracions”.

Fruit de la col·laboració amb l’organisme lingüístic i la Generalitat Valenciana, Serrat recorda que s’està treballant per obrir les portes del Centre d’Interpretació Carmelina Sánchez-Cutillas en la casa Villa Gadea, un espai d’estudi de l’obra de l’escriptora com “una important aportació a la literatura valenciana”.

Pin It on Pinterest