Select Page

Altea ha tancat aquest cap de setmana l’Any de Carmelina Sánchez-Cutillas, qui fora nomenada Escriptora de l’Any 2020 per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. L’Ajuntament d’Altea i l’Acadèmia van organitzar a la Casa de Cultura les jornades “Des de les fronteres del silenci”, en les quals estudiosos de l’obra de l’escriptora van mostrar els seus diferents punts de vista.

El divendres a la vesprada van començar les activitats amb l’obertura per part de la presidenta de la Comissió de l’Escriptora de l’Any, Verònica Cantó, i la regidora de Cultura, Aurora Serrat, qui va destacar la importància de l’escriptora alteana per a les lletres valencianes: “és un orgull que Carmelina Sánchez-Cutillas fora nomenada escriptora de l’any, perquè la seua obra ha arribat a moltes més persones i gràcies a aquestes jornades podrem aprofundir una mica més en ella”.

Durant els dos dies en què van transcórrer les jornades va haver-hi ponències sobre diferents aspectes de l’obra de l’escriptora de la mà d’Enric Balaguer, Anna Esteve, Margalida Pons, Víctor Labrado, M Àngels Francés, Joan Borja o Vicent Salvador. El dissabte per demà va tindre lloc una taula redona amb Ximo Espinós, Irene Mira i Amparo Pons.

Les jornades van finalitzar amb la presentació de l’obra completa de l’escriptora, editada per l’AVL, que està reunida en dos volums, un de prosa i un altre de poesia, juntament amb l’edició de l’aproximació crítica de la seua obra de Maria Àngels Francés i Joan Borja.

 

Pin It on Pinterest