Select Page

L’XI Concurs de Composició de Música Festera se centra este 2010 en la marxa cristiana. D’esta manera, i amb la publicació de les bases, l’Associació de Moros i Cristians Sant Blai permet que es presenten els compositors amb les seues obres al concurs. Les marxes hauran de tindre les característiques rítmica i expressiva de la festa de moros i cristians amb l’ampli palmito de possibilitats que això comporta. Hauran de ser originals, inèdites i no haver sigut interpretades en públic anteriorment.


El termini de presentació d’originals finalitzarà el dia 15 de maig i s’han d’enviar al Casal Fester ubicat en carrer Pont de Moncau, 14. El jurat qualificador està format per tres professionals de la música en el camp de la composició musical i coneixedors de la festa de Moros i Cristians. Per a la present edició, el jurat estarà format pels compositors triats anteriorment per sorteig públic. A més, formaran part del jurat amb veu però sense vot en el veredicte tècnic, un representant de la Societat Filharmònica Alteanense i un representant de l’Associació de Moros i Cristians.


Es concedirà un únic premi de 3.000 euros a l’obra guanyadora, cada una de les restants obres finalistes rebrà la quantitat de 500 euros. Hi haurà també un accèssit de 600 euros que s’atorgarà a la composició més votada pel públic assistent al concert d’estrena de les obres finalistes. Els premis estan patrocinats per l’Ajuntament d’Altea a través de la seua regidoria de Cultura.


Les tres obres finalistes seran interpretades per la Banda Simfònica de la SFA en el Concert de Música Festera que se celebrarà el 19 de setembre a Palau Altea a partir de les 21h.

Pin It on Pinterest