Select Page

El termini d’inscripció per participar-hi acabarà l’1 de febrer.

Naix a Altea, de la mà de la regidoria de Cultura, Palau Altea i SEDA, una nova iniciativa cultural que té com a protagonista la música de cambra. El I Concurs de Música de Cambra “Ciutat d’Altea” la final del qual tindrà lloc el 25 de març al Centre d’Arts alteà. Així ho han donat a conèixer l´edil de Cultura, Aurora Serrat; el director de SEDA empresa concessionària de Palau Altea, Lope García i Rubén García, músic i assessor artístic de SEDA.

“Pense que és una iniciàtica molt interessant que tornarà a posar Altea al focus de la cultura musical”; ha apuntat l´edil d´àrea. Qui ha ressaltat el vincle estret de col·laboració existent entre l’Ajuntament d’Altea i SEDA, la mercantil que regenta la programació de Palau Altea.

“Una iniciativa com esta segueix fomentant que qualsevol músic del territori espanyol puga acudir a Altea per participar en este concurs i també torna a posar el focus de la música al nostre municipi”; ha assenyalat Aurora Serrat, que ha acabat agraint al director de SEDA la proposta dʻeste singular projecte.

Per la seua banda Lope García ha manifestat ser “un honor donar el tret de eixida a una iniciativa que espere duri molt de temps”. “Altea ja té un focus de la música a nivell internacional amb el seu certamen de bandes i amb aquesta iniciativa torna a posar-se en relleu el compromís que este Ajuntament té amb la música i amb la cultura”. “Agraïsc tot el suport incondicional que hem tingut durant tot este temps i crec que el concurs ve per quedar-s’hi”; ha declarat el director de SEDA.

Finalment ha sigut Rubén García, ideòleg de la iniciativa, que ha descrit els detalls del concurs. García ha explicat que “amb este projecte el que pretenem és democratitzar la música a totes les agrupacions xicotetes que no tenen l´oportunitat d´exhibir-se normalment en grans espais i esta és una oportunitat de poder actuar en un lloc idíl·lic com és Palau Altea, poder concursar i mostrar allò que fa temps que treballen i tindran la sort de compartir escenari amb la Spanish Brass, Premi Nacional de Música 2020, que porta més de 30 anys en actiu sent un grup de cambra de referència”.

El tribunal del concurs estarà format per Beatriz Fernández, pionera a la direcció d’orquestra; Pau Ballester, percussionista del grup Amores, que es dedica a estrenar obres contínuament per tot el territori apostant per les noves generacions; i el mateix Rubén García, que també és músic.

Com Indica García, el concurs està plantejat per a gent jove i el rang d’edats és entre 18 i 35 anys, amb l’objectiu de lluitar contra la precarietat del sector, ja que la gent jove de vegades té incapacitat de trobar llocs on actuar.

El termini de presentació de sol·licituds per participar dóna inici hui mateix i romandrà obert fins l’1 de febrer.

La primera fase del Concurs de Música de Cambra és per vídeo i els interessats han d’enviar els seus enregistraments abans de l’1 de febrer perquè siguen valorats per Seda. Una valoració de la qual eixiran 3 seleccionats que seran els que actuen en directe a la gala del 25 de març a Palau Altea i puntuats pel jurat que triarà el guanyador.

El concurs atorgarà un primer premi de 1.800€, un segon premi de 1.200€ i un tercer premi de 500€. Per tant, qualsevol dels 3 finalistes podrà cobrir el seu desplaçament des de qualsevol punt de la geografia espanyola.

Més informació i bases del concurs a www.palaualtea.es  i a www.alteacultural.com

Pin It on Pinterest