Select Page

La Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella i la regidoria de Cultura han convocat una nova edició del Certamen de Música Festera. Una cita que tindrà lloc el proper 18 de febrer i el període d’inscripció per participar-hi s’acaba d’obrir. Així ho han informat la responsable d‟àrea, Aurora Serrat i el president de l’entitat musical Juan Antonio Bañuls.

Com ha recordat la responsable municipal de Cultura, “presentem la catorzena edició del Certamen de Música Festera d’Altea la Vella que este any se celebrarà en honor a tots els músics difunts de la pròpia banda”. “I venim per fi, ja que l’edició del Certamen, que és bianual, s’havia d’haver celebrat el passat any, però les circumstàncies sanitàries provocades per la pandèmia van fer que es decidira posposar esta XIV edició”; ha afegit Serrat.

Hi pot participar qualsevol banda de la Comunitat Valenciana que estiga federada u que tinga un  nombre de músics  d’entre els 50 i 60.

Com a mostra de suport a aquest Certamen per part de l’Ajuntament, este any ha duplicat la dotació econòmica que hi destinava, elevant-la fins als 6.000€. Un fet que farà que els premis per a les bandes guanyadores del concurs també siguen més elevats, situant-se en 2.500€ el primer premi; 2.000€ el segon i 1.500€ el tercer premi. “Este és un al·licient més perquè les bandes de música s’animen a participar-hi”; ha comentat Aurora Serrat.

La peça obligatòria serà una marxa mora titulada “Serra de Bèrnia” d’Azael Tormo Muñoz, compositor valencià arrelat a la música festera, ha desvetllat el President de la Recreativa.

Juan Antonio Bañuls ha detallat que “les bandes participants tocaran un pasdoble en desfilada des de la Plaça de Caixaltea fins al Centre Cultural, que no puntua per al Certamen i ja a l’escenari interpretaran un pasdoble de presentació, l’obra obligada i la marxa lliure, que serà una marxa cristiana”.

Les sol·licituds per participar-hi s’han de remetre al correu electrònic de la Sra. Recreativa Musical d’Altea la Vella, srmaltealavella@gmail.com  fins al 19 de novembre. També es pot remetre per correu ordinari a l’adreça, Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, Crta. Callosa S/N Altea la Vella, 03599 Alacant.

Tant Serrat com Bañuls han animat les bandes valencianes a participar en este consolidat Certamen de Música Festera,  en l’esperit del qual es troba fomentar la música festera que tant arrelament té a la Comunitat Valenciana.

Pin It on Pinterest