Select Page

L’edil d’Agricultura i Participació Ciutadana, Carolina Punset, ha informat de la creació d’un nou hort urbà que estarà ubicat en la c/ La Sèquia, als voltants de la Casa de Cultura. A més, la regidora ha donat a conéixer que del 27 al 31 de març tindrà lloc, en eixa mateixa parcel·la, un taller de bioconstrucció en el que, a més de xarrades, es construirà una caseta de palla per a guardar els apers a utilitzar en l’hort.


“És important continuar incrementant les parcel·les destinades a horts urbans ecològics en el nostre municipi. Creiem que beneficia tots els ciutadans perquè revalorem espais que abans estaven abandonats, que eren focus de rates i brutícia per als veïns de la zona. En esta parcel·la ja s’ha tret un camió de runes, s’han podat les palmeres i en el moment que el temps ho permeta començarem a treballar i deixar ací una altra parcel·la d’horts urbans”, ha explicat Punset.


Com ha indicat l’edil, la parcel·la és de titularitat municipal i “fins ara havia estat abandonada i creant molts problemes als veïns durant anys i han sigut ells mateixos els que s’han acostat a l’ajuntament a comptar els problemes que els generava la parcel·la i a demanar que la convertírem en un altre hort urbà”.


Per a l’edil de CIPAL “la falta d’espais verds en la trama urbana d’Altea és notable i creiem que aportar jardins, encara que s’enjardines agrícoles com és este cas, beneficia a tots perquè es convertixen en zones verdes que són un atractiu tant per als residents com per als turistes que tindran un nou motiu de visita”.


A més, Carolina Punset ha recordat el gran interés dels veïns d’Altea per aconseguir un hort urbà, ja que hi ha una llista d’espera de més de 100 persones. De moment són 40 les parcel·les habilitades, però segons l’edil, “es pretén incrementar notablement este número, per a poder així incrementar el nombre d’hortolans”.


Quant al taller de bioconstrucció, l’edil ha desvelat que tindrà lloc en la pròpia parcel·la del carrer La Sequera del 27 al 31, en la que es construirà una casa de palla. “Un taller que es finançarà amb el premi rebut de Diputació Provincial com a exemple de poble sostenible pels horts urbans. Este taller ja es va impartir en la fira Ecoaltea, en el que es va fer una caseta per a les ferramentes de l’hort del col·legi Els Rotes i que ens va paréixer molt interessant i va tindre èxit, per això hem aprofitat, ja que este hort necessita un lloc per a guardar les ferramentes, el fer un altre taller de bioconstrucció”, ha puntualitzat Punset.


Des de la regidoria d’Agricultura s’ha invitat als alteans a participar en el taller de bioconstrucció, assenyalant que és convenient inscriure’s en el mateix a través de la web de l’Ajuntament o en l’Oficina d’Atenció al ciutadà. Es tracta d’un taller gratuït. Més informació a Altea.sanidadyagricultura@cv.Gva.es


 

Pin It on Pinterest