Select Page

Baix el títol “Agricultura Ecològica Local”, la regidoria de Medi Ambient ha organitzat un curs en què es plantegen una bateria d’activitats i tallers adaptats sobre l’ús i la gestió dels horts urbans ecològics.

Segons el regidor de l’àrea, Jose Orozco, “aprendre i fer servir les bones pràctiques agrícoles són objectius d’estos cursos, que pretenen conscienciar sobre la direcció cap a la qual cal anar en temes d’agricultura amb pràctiques més respectuoses amb el medi ambient”. Els cursos estan dirigits tant per a aquells que s’inicien al cultiu d’horts urbans, com per a persones veteranes.

“Els horts urbans ecològics són rics en espècies, que imiten un ecosistema agrícola amb xarxes tròfiques més estructurades, davant dels ecosistemes pobres en horts en què es fan servir tècniques menys ètiques i que generen gran impacte al medi ambient” afegeix Orozco.

Segons els detalls aportats pel responsable municipal de Medi Ambient i Agricultura el curs s’estructura en quatre tallers presencials de dos hores de durada cadascun i que es realitzaran a diferents ubicacions, segons el dia, com el Centre Cultural d’Altea la Vella, la Cooperativa d’Altea i la Casa de Cultura. La formació serà fonamentalment pràctica amb tallers i activitats interactives tutelades per l’associació Agrollotja.

A més, l´edil ha explicat que, durant cada sessió, “s´obrirà un debat per aportar experiències, resoldre qüestions i assessorar en tècniques agrícoles ecològiques i es recolliran les propostes de millora del projecte que aporten els usuaris”.

Calendari del Curs

Divendres 29 de Setembre de 18.00 a 20.00

“El cultiu de l’olivera per a producció d’oli de qualitat en climes mediterranis”

Héctor Carrió, Enginyer i productor expert en olivicultura. Centre Cultural d’Altea la Vella, Ctra. Callosa, 37B, Altea la Vella.

Dissabte 30 de setembre de 10.00 a 12.00

“Iniciació a la poda: pràctiques culturals”

Sr. Xavier Savall, Enginyer tècnic agrícola, productor i expert Agricultura Ecològica.

Cooperativa d’Altea, Partida Montahud, 36.

Dimarts 3 d’octubre de 17:00 a 19:00

Horticultura ecològica I: l’hort de temporada

José Manuel Biseto, productor i expert en Agricultura Ecològica.

Casa de Cultura d´Altea, Costera Pont del Montcau, 14.

Dijous 5 d’octubre de 17:00 a 19:00

“Horticultura ecològica II: compost i regeneració de microorganismes”

José Manuel Bisetto, productor i expert en Agricultura Ecològica.

Casa de Cultura d´Altea, Costera Pont del Montcau, 14.

 

Pin It on Pinterest