Select Page

Un any més, la “Ruta dels ermites” posa a l’abast d’alteans i visitants un ampli palmito de concerts en les diferents partides d’Altea. Una oferta cultural que ve a complementar el gran nombre d’actes religiosos que la Setmana Santa oferix en el municipi. En la present edició el cicle de concerts tindrà lloc del 27 de març al 3 d’abril i donarà inici en l’ermita de Santa Bárbara; així ho han donat a conéixer l’edil de Cultura, Miquel Zaragoza i el coordinador musical de l’esdeveniment, Juan Tomás Laviós.


En el transcurs de la presentació, Saragossa ha ressaltat l’èxit de públic que congrega la Ruta, ja que, segons les dades aportades pel regidor, “en tan sols un any s’ha duplicat el nombre d’espectadors. Dels 1.200 assistents de l’any 2008, passem als 2.300 de l’any passat”.


Així mateix, el responsable municipal de Cultura ha mostrat el programa de presentació de l’activitat, destacant que “en les últimes edicions el programa de mà porta inclosa una ressenya històrica de cada una de les ermites protagonistes confeccionada per l’historiats alteà Juanvi Martín”.


A més, l’edil socialista ha recordat que “este any és una realitat la senyalització de les diferents ermites del municipi, així com en breu es presentarà un recorregut per les mateixes”.


 Per a concloure, Zaragoza ha agraït a les entitats col·laboradores com la CAM i l’Institut Valencià de la Música, l’aposta que fan per este cicle de concerts, patrocinant dos d’ells.


Com a programador musical dels concerts, Juan Tomás Laviós, director del Conservatori Municipal de Música, hi ha detallat el contingut del programa d’actes. Programa que donarà inici dissabte que ve 27 de març en l’ermita de Santa Bárbara a les 12:00h amb un concert líric a càrrec de la soprano Juana Mª de Bou, el baríton Javier Rubio i Florencio Sáez al piano, els que oferiran una selecció de sarsueles.


El segon dels concerts serà el dilluns 29 de març, en l’ermita de Sant Isidre a les 19:30h amb “Aire Flamenc Quintet”. “Una agrupació composta per músics de distints estils que fan una fusió de músiques en ritme flamenc”, ha concretat Laviós.


El dimarts 30, a les 19:30h l’escenari serà el convent de l’Olla, amb “Camerata Antiga”, un quartet de corda a què s’unixen dos trompes i que oferirà un programa clàssic. Concert patrocinat per la CAM.


El dimecres 31 la cita és a l’ermita de Sant Roc a les 19:30h amb un duo de fagot i piano, format per Joaquín Morales Devesa i Ramón López, respectivament.


Dijous 1 d’abril a l’ermita de Sant Antoni, també a les 19:30h, concert del “Quintet de Vent Piu Forte”, patrocinat per l’Institut Valencià de la Música, que oferirà una selecció de música romàntica.


Divendres 2 d’abril a les 12:00h, a l’ermita de Sant Tomàs, recital de guitarra a càrrec de David Verdú.


El concert que tancarà el cicle de la Ruta dels ermites 2010 serà el que se celebre en l’ermita de Sant Lluís el dissabte 3 d’abril a les 12:00h amb “Clarity & Ad Libitum Band” de música Gospel.


 


 


 

Pin It on Pinterest