Select Page

La Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, organitzadora del Certamen de Música Festera, ha presentat en el dia de hui el cartell que representarà a la VIII edició de l’esdeveniment. Una obra de l’artista Fernando Jordá en la que representa unes mans dirigint des de les altures a l’enclavament d’Altea la Vella. Mans de Vicente Pérez Pérez, “Vicent el Mestre” a qui s’homenatja en el 75 aniversari de la fundació de l’entitat musical.
Com ha explicat el president de la SRM d’Altea la Vella, Vicente Ripoll, “Vicent el Mestre va dedicar gran part de la seua vida a esta entitat i per això hem esperat a esta edició, en la que la banda complix 75 anys, per a homenatjar-li”. Recordem que des del seu inici, el Certamen ha rendit cortesia a músics de la banda que ja han mort.
El Certamen tindrà lloc el pròxim 6 de febrer a partir de les 17:30h amb la desfilada de bandes i l’obra obligada per a les tres agrupacions participants en el concurs és la marxa mora “Els Djinns” de Santiago Quint; obra guanyadora del Concurs de Composició de Música Festera 2009, organitzat per l’Associació de Moros i Cristians d’Altea en col·laboració amb la Societat Filharmònica Alteanense.
Les agrupacions musicals participants seran, per este orde, la “Unió Musical Genovense” de Genovés -València-, dirigida per Juanjo Gallec Montell; “Santa Cecília d’Ador” d’Ador -València-, dirigida per Ramón García Soler i el “Centre Instructiu Musical d’Onil _Alicante, dirigida per Antonio Moreno Belda. Clausurarà l’acte, fora de concurs, l’entitat amfitriona, la “Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella”, dirigida per Andrés Colomina Bernabeu.
Segons ha desvelat el president de la SRM, el Jurat estarà compost per l’autor de l’obra obligada, Santiago Quinto Serna, a qui acompanyaran l’alteà Jaime Francisco Ripoll Martins i José Vicente Díaz Alcaina.
Del cartell ha parlat el seu autor, Fernando Jordá, el qual ha explicat el significat del mateix; “he reflectit en el cartell el que crec que és més significatiu d’un director, que són les seues mans i com Vicente Pérez és una persona ja difunta per tant les he ubicat en el cel dirigint al seu poble, Altea la Vella, des d’on es trobe”.
En l’acte de presentació ha estat també present el Regidor de Cultura, Miquel Zaragoza, qui ha subratllat la consolidació de l’esdeveniment i ha manifestat el suport de l’Ajuntament al Certamen; perquè és el consistori el que ho patrocina. Referint-se al cartell, Zaragoza ha expressat, “el cartell és part important de generar expectativa per a convéncer a més gent perquè assistisca a qualsevol esdeveniment, per això que s’ha de donar a conéixer, que és el que hui estem fent”.
L’edil de Cultura ha felicitat l’autor del cartell per la seua obra, a la SRM d’Altea la Vella per una nova edició i també als familiars de l’homenatjat, la filla i germà de la qual es trobaven presents en l’acte.

Pin It on Pinterest