Select Page

Amb èxit de participació i molt de nivell per part de les tres bandes participants, concloïa dissabte el XIV Certamen de Música, organitzat per la Societat Recreativa Musical d’Altea la Vella, l’agrupació guanyadora de la qual va resultar ser la Societat Musical Banyeres de Mariola amb 218 punts, diploma i 2.500€.

A l’agrupació de Banyeres de Mariola, va seguir a punts la Societat Artístic Musical “La Vall” de Càrcer amb 201 punts, diploma i 2.000€, amb un segon lloc. I el tercer lloc, guardonat també amb diploma i 1.500€ va recaure a la Unió Musical Atzaneta d’Albaida, amb 173 punts.

El Centre Cultural d’Altea la Vella, on té lloc esta consolidada cita amb la música festera, va comptar amb un abarrotat auditori de músics, seguidors de les bandes participants i veïns i veïnes d’Altea la Vella, entre els quals hi havia les autoritats municipals, encapçalades per l’alcalde, Jaume Llinares; qui va ser l’encarregat de fer entrega del Primer Premi juntament amb el President de la Societat Recreativa Musical, Juan A. Bañuls i el President de la Federació de Moros i Cristians Sant Blai, Vicent Lloret. Un primer premi subvencionat per l’Ajuntament d’Altea, que també dóna suport a l’esdeveniment aportant infraestructures i recursos.

El segon guardó, finançat per la Fundació Caixaltea, era lliurat pel President de l’Entitat, Sergio Olivares, acompanyat del Rei Moro 2023, Juan Ramón Palencia. I el Tercer Premi, patrocinat per la comissió de festes del Crist, era donat pels clavaris, Celestino Gil i Analís Ripoll, acompanyats per la Reina Cristiana, Sabrina Prada.

El Jurat va estar presidit per l’autor de la marxa mora “Serra Bèrnia”, obra obligada del certamen, d’Azael tormo Muñoz, a qui van acompanyar en la difícil tasca de valorar les bandes, David Pont i José Vte. Algado, com a vocals.

El Certamen d’Altea la Vella es dedica als músics de la Societat Recreativa Musical ja desapareguts i en el transcurs de la present edició, el president de l’entitat feia una menció especial a Domingo Pérez, músic en actiu mort fa uns dies.

Finalitzat este XIV Certamen de Música Festera d´Altea la Vella, l´edil de Cultura, Aurora Serrat, feia un balanç molt positiu de l´esdeveniment, així com agraïa a la Societat Recreativa Musical d´Altea la Vella el treball que durant tot l´any realitza en pro d’esta cita amb la música de banda.

Serrat donava l’enhorabona a la banda guanyadora i felicitava les altres dos participants per la bona feina. “Ha sigut un certamen de molt nivell, que té darrere molta feina i en què cal agrair l’esforç de l’organització i també de les bandes que hi han participat”. Concloïa la responsable municipal de Cultura.

Pin It on Pinterest