Select Page

El 98% dels participants estan a favor de la peatonalizació de carrers i la reducció de l’ús de bosses de plàstic


Segons les dades aportades per l’edil de Participació Ciutadana, Carolina Punset, de les 223 persones participants en la Jornada d’Opinió, que va tindre lloc el passat 15 d’octubre, “el 98% aposta per augmentar el nombre de carrers de vianants, sent les més demandades l’avinguda Jaume I i els carrers del Nucli Antic. També la reducció de l’ús de bosses de plàstic va comptar amb el vot a favor del 98% dels participants”.


L’edil de CIPAL ha apuntat que les dades obtingudes de l’enquesta seran remeses a les regidories pertinents perquè tinguen constància de quina és l’opinió dels ciutadans en determinats temes.


Quant a altres temes abordats per l’enquesta, un 90% dels participants estaven d’acord a establir un dia a la setmana la dieta vegetariana als col·legis. “Hem constatat que hi ha una preocupació per aconseguir una nutrició més saludable per als nostres xiquets. Per això traslladarem els resultats als consells escolars i les AMPAS”, hi ha assenyalat la responsable de la iniciativa. “També va haver-hi un consens del 90% per a la creació d’un Banc de Temps, que no és una altra que un bescanvi d’activitats. I des de la regidoria de Participació Ciutadana em compromet a crear una base de dades per al Banc de Temps”, hi ha assenyalat l’edil.


Respecte a l’urna en què es preguntava eres partidari de deixar majors espais de passeig als gossos?, un 75% va opinar que és necessària una major integració dels animals i apostaven per que es realitzaren campanyes per a conscienciar la gent de la necessitat que arrepleguen els excrements dels seus animals. En este punt, Carolina Punset ha recordat l’existència d’una ordenança municipal que regula la tinença d’animals domèstics, en la que es detallen les obligacions dels amos de gossos i les sancions que se’ls poden imposar si no complixen amb elles.
Finalment, Carolina Punset ha especificat alguns dels temes que van plantejar els participants en l’apartat d’iniciatives ciutadanes. “Va haver-hi gent que inclús va portar cartes, la qual cosa demostra les ganes de la gent per opinar i participar”, ha apuntat la regidora, qui ha destacat cinc temes com els més coincidents i que són el de dotar al municipi de més carrils bici; de més zones verdes; de disminuir el soroll; de crear un refugi per a animals i la necessitat incrementar la neteja en el municipi.


Carolina Punset ha conclòs la seua exposició indicant que en la pàgina web de l’Ajuntament es poden trobar els resultats de l’enquesta.


 

Pin It on Pinterest