Select Page

Medi Ambient i Turisme han presentat la rehabilitació de la Ruta de Senderisme existent en la Serra Bèrnia denominada PR-V7 que afecta els termes municipals d’Altea, Callosa, Xaló i Benissa. “S’havia perdut fins a l’homologació de la Ruta i gràcies al conveni firmat entre les quatre poblacions involucrades hem pogut rehabilitar la senda amb l’objectiu de potenciar el seu ús” ha explicat Santiago ronda, edil de Medi Ambient.
Ronda ha puntualitzat que en les labors de rehabilitació han participat 10 treballadors, “gràcies al treball dels quals es podrà satisfer la important demanda que existia per al seu ús”.En la presentació ha estat també l’edil de Turisme, Miquel Zaragoza, qui ha comentat que “el projecte es va iniciar quant en el departament de Turisme ens vam adonar que s’anava a perdre l’homologació de la Ruta. Llavors vam decidir posar-nos en marxa perquè açò no succeïra i ens vam posar en contacte amb la resta de municipis implicats. Després de diverses reunions acordem redactar un projecte per a la rehabilitació de la mateixa i hui estem ací presentant els treballs que s’han fet”.
Zaragoza ha anunciat que des de Turisme es potenciarà l’ús de la mateixa a través de l’edició d’uns fullets publicitaris sobre la Ruta. “Els primers fullets sobre esta ruta es van editar quan l’actual alcalde va ser regidor de Medi Ambient en legislatures passades”, ha afegit el responsable municipal de Turisme.
Dels aspectes més tècnics de la Ruta han parlat el Tècnic Municipal de Medi Ambient, Quico Jorro i Jeroni Garciamartín, Tècnic de Sendes i Interpretació del Patrimoni de l’empresa “Terra Ferma”, redactor del projecte.
Segons les dades aportades per Quico Jorro el cost del projecte per a l’Ajuntament és tan sols de 2.000€, ja que la resta ha sigut finançat per mitjà de subvenció de la Generalitat.
La rehabilitació de la Ruta de Senderisme PR-V7 ha implicat la reconstrucció del Camí de les Revoltes. Un camí de pedra seca que la gent d’Altea la Vella usava per a pujar a la Serra. “És un camí amb prou importància etnològica, per la qual cosa s’ha optat per reconstruir-lo”, ha matisat Jorro.
Com a redactor del projecte, Garcimartín ha qualificat la iniciativa com a pionera a la Comunitat Valenciana. “No sols s’ha rehabilitat, sinó que se n’ha anat més enllà. Inclús, amb les actuacions escomeses, s’ha creat un cert nivell de comoditat per a l’usuari”, ha apuntat el Tècnic.
La Ruta, que naix en la Font del Garroferet, es veurà en breu senyalitzada de nou, ja que la senyalètica està prou deteriorada i resulta difícil localitzar-la. De la Font del Garroferet s’accedix, pel Camí dels Revoltes fins a la zona dels paellers i a la Font del Runar; des de la que s’arribarà al Forat sense excessiva dificultat gràcies a les labors de consolidació del sòl de la senda que permet l’accés. Recorregut que serà plasmat en els nous fullets publicitaris d’esta Ruta de Senderisme.


 

Pin It on Pinterest