Select Page

La regidoria de Participació Ciutadana, regida per Carolina Punset, ha posat en marxa un projecte nou que té com a objectiu conéixer l’opinió dels ciutadans en temes d’interés general que afecten el municipi. Per a això es va celebrar en el dia d’ahir una primera jornada de consulta pública, en la que van participar més de 200 persones entre les 15:00 i les 21:00h. L’acte va tindre lloc a les portes de l’Ajuntament i els participants van comptar en tot moment amb l’atenció personal de l’edil responsable de la iniciativa.


Es tractava d’un acte emmarcat en la Setmana Europea de la Democràcia Local la pretensió de la qual és estimular la participació activa i democràtica dels ciutadans en les institucions.
“Volem que la gent puga opinar sobre determinats temes d’interés general i el que ens interessa és una participació efectiva dels ciutadans”, apuntava Punset el dia que va presentar l’activitat.


 En total han sigut més de 200 persones les que han participat en l’enquesta. Segons l’edil de CIPAL, “va ser un goteig constant de gent durant les 6 hores que la taula va romandre oberta. En este temps no parem d’atendre gent; unes 30 persones per hora, és a dir, 1 ciutadà cada 2 minuts”.


La Jornada d’Opinió consistia a depositar en unes urnes -6 en total- l’opinió del ciutadà sobre un tema i les qüestions triades per a esta primera enquesta eren: Creus que és necessari reduir o eliminar les bosses de plàstic a Altea?; Estàs a favor de la peatonalizació de carrers? I quins carrers faries de vianants i com?; Penses que seria una mesura oportuna que els menjadors escolars d’Altea tingueren un dia per setmana dieta vegetariana?; t’agradaria crear un banc de temps a Altea?; eres partidari de deixar majors espais de passeig als gossos? I en últim lloc hi havia una urna per a iniciatives ciutadanes, què proposes tu per a millorar Altea que no coste diners?


Quant als resultats de l’enquesta cal destacar la quasi unanimitat dels participants, que aposten en un 98% per peatonalizar més carrers del municipi, sent el Nucli Antic la zona més triada, seguida per l’avinguda Jaume I.


Conclosa l’aportació, els participes van poder degustar orxata i fartons.
“Els resultats de l’enquesta es penjaran en la web municipal perquè tot el món puga conéixer-los”, indicava l’edil de CIPAL.


 

Pin It on Pinterest